Poučne priče

MALE PRIČE ZA DUŠU

Zašto trčiš?

Zašto trčiš?

Foto: Shutterstock


 

Promatrajući s prozora okrenuta prema tržnici, učitelj ugleda jednog od svojih učenika, nekog Haikela, kako se žuri za poslom. Dozove ga k sebi:

‒ Haikele, jesi li jutros vidio nebo?
‒ Ne, učitelju.
‒ A put? Jesi li vidio put?
‒ Da, učitelju.
‒ A vidiš li ga još uvijek?
‒ Vidim ga, učitelju.
‒ Reci mi što vidiš.
‒ Ljude, konje, kola, trgovce u žurbi, seljake koji se griju, muškarce i žene koji odlaze i dolaze – eto što vidim.

‒ Haikele, Haikele ‒ opomenu ga dobrohotno učitelj ‒ za pedeset godina, za dva puta pedeset godina postojat će isti ovaj put, tržnica slična ovoj, neka druga kola dovozit će druge trgovce da kupuju i prodaju, ali mene tada neće biti, a neće biti ni tebe.

Zato te ja pitam, Haikele, zašto trčiš ako nemaš vremena ni nebo pogledati?

A ti, jesi li jutros vidio nebo?

Bruno Ferrero, 365 malih priča za dušu, Salesiana.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: