Duhovnost

BIBLIJA OBJAŠNJAVA

Zašto ti potresi po svijetu, afere, financijski pritisak, valovi razvoda, glad… Bog potresa svijet, kao tragač koji trese sito tražeći zlato, koje dobiva iz potoka vremena. Trese sito povijesti, da bi otpalo blato i pojavilo se zlato...

AUGUSTYN PELANOWSKI Zašto ti potresi po svijetu, afere, financijski pritisak, valovi razvoda, glad…

Foto: Shutterstock


 

Zašto ti potresi po svijetu, počevši od prirodnih kataklizma do potresa zbog bomba bačenih na tlo, potresna relacija egzekucija i ubojstva, vijesti o imigracijskim valovima i o cunamijima koji poplavljuju obalu, potresne afere u politici i Crkvi i drame koje pogađaju tvoj život, valovi razvoda, potresna odbacivanja, depresija i financijski pritisak, život na rubu gladi i bankrot zaduženih država, briga o poslu i životu, strah od ljubavi i strah od samih sebe, naposljetku strah od Boga? Zašto, još jednom pitam, ti potresi? Biblija to objašnjava:

Njegov glas potrese onda zemlju, a sada obeća govoreći: „Još jednom ću potresti ne samo zemlju, nego i nebo.“ A izraz još jednom označava uklanjanje onoga što je uništivo, onoga što je stvoreno, da bi ostalo ono što se ne može uzdrmati. Zato što primamo kraljevstvo nepokolebljivo, dajmo hvalu i njome služimo ugodno Bogu s poštovanjem i sa strahom! Jer je „Bog naš oganj, koji spaljuje“.

Bog potresa svijet, kao tragač koji trese sito tražeći zlato, koje dobiva iz potoka vremena. Trese sito povijesti, da bi otpalo blato i pojavilo se zlato

Ali treba li se bojati Boga? Boje se samo oni koji ne treniraju istinu – a vi trenirate, jer govorite istinu na ispovijedi. Bog potresa svijet, kao tragač koji trese sito tražeći zlato, koje dobiva iz potoka vremena. Trese sito povijesti, da bi otpalo blato i pojavilo se zlato. Trese da bi otpali oni koji nisu pravo zlato, nego mulj, moralno dno, kal u njegovim očima. Trese da bi ostali oslobođeni oni koji su mrvice čistoga zlata.

Govorimo o najčišćem obliku zlata, o „čistom zlatu“. Čistoća i zlato su povezani. Tko je čist? Upoznao sam odlične „zlatne mrvice“ kad sam pogledao kroz sito ispovijedi, kroz rešetke ispovjedaonice, koje me podsjećaju na sito tragača zlata. Kada ondje sjedim, slušam istinske vjeroispovijesti, upoznajem odlične duše, koje se ne boje govoriti istinu. A tko se ne boji istine o sebi, zaslužuje Božju ljubav te ju i prima. Ljubav samo istini nudi gostoprimstvo. Ondje gdje postoji ljubav, nema straha. Svaka ispovijed je vježba za posljednji sud. Ako ju uzmem u obzir i prihvatim istinu o sebi – čak i onu potresnu – ne moram se bojati ukazanja Isusova, koje će uskoro doći i dovesti do potresa – zdrmati cijeli svijet.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Nema više vremena!“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

 

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh