Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto si me Bože spojio baš s njime/njom?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Kada sam zadnji puta razmislio zašto sam u braku baš sa svojim supružnikom, zašto si me Bože spojio baš s njime/njom? Vjerujem li uopće, možda s obzirom na određene okolnosti, da si nas baš ti spojio? Sumnjam li ili sam sumnjao/la ponekad da mi nismo jedno za drugo. Da li gledam trenutnu situaciju, loše postupke ili gledam cijeli period našeg života, braka i one dobre situacije? Jesam li sam zauzeo/la stav po tim lošim događajima i njih neprestano vrtim u glavi? A što je sa mojim postupcima? Kako na njih gledam? Jesu li su oni opravdani sa moje strane? Mislim li da se moj supružnik budi svako jutro s namjerom da me ne ljubi ili ne poštuje ili gledam što ja mogu učiniti, sitnicu, za njega/nju da ju učinim sretnim/om? Možda mi se često vrti u glavi pitanje „Zašto bih ja morao uvijek, sve, prvi“? Očekujem li od supružnika da se prvo on/a ispriča, ponaša drugačije, djeluje drugačije, bude zreliji/a, a ja istovremeno inatim, možda i radim djela bez ljubavi i poštovanja? Gdje se u svemu tome nalazim, koji su odgovori na ova pitanja?

Gospodine, želim živjeti u snazi Istine, Istine koju ti daješ, kojom si ti pobijedio na Križu grijeh

Želim li situaciju gledati iskreno, priznati svoje greške, naravno bez opravdavanja grešaka koje supružnik čini, ali želim se zapitati osuđujem li supružnika ili grijeh? Jesam li ja stvarno tako dobar/a, bez greške, da mogu baš konstantno situaciju postaviti tako da moj supružnik nije bolji od mene? A možda čak i time što sam veći vjernik, možda provodim više vremena u molitvi smatram da sam automatski bolji čovjek, supružnik. Gospodine, želim živjeti u snazi Istine, Istine koju ti daješ, kojom si ti pobijedio na Križu grijeh, iako je to svima izgledao kao poraz. Ne želim biti na strani mase koja viče „Raspni ga“ dok ti nedužan umireš za mene, mog supružnika i moj brak. Ne želim biti bezobziran/a i opravdavati svoje postupke dok to krvariš za mene, a ja te sve više vrijeđam kroz svoga supružnika. Probudi me Isuse, dotakni me, iscijeli me, podigni me. Smiluj se meni grešniku i podari mi novo srce, osjećajno, milosrdno, puno ljubavi i poštovanja, da tim srcem mogu gledati i postupati prema svome supružniku. Hvala ti što si pretrpio svu muku da bi naš brak bio oslobođen i blagoslovljen, hvala ti što ti sada mogu doći baš takav/a, slab/a, grešan/a i pokajati se za sve ono što nije dobro.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Molitva i vapaj: Probudi me Isuse, dotakni me, iscijeli me, podigni me. Smiluj se meni grešniku i podari mi novo srce, osjećajno, milosrdno, puno ljubavi i poštovanja, da tim srcem mogu gledati i postupati prema svome supružniku.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh