Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

Zašto si me, Bože, spojio baš s njim/njom? Očekujem li od supružnika da se prvo on ispriča, ponaša drugačije, djeluje drugačije, bude zreliji, dok se istovremeno ja inatim, a možda i činim djela bez ljubavi i poštovanja?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Kada sam posljednji put razmišljao zašto sam u braku baš sa svojim supružnikom, zašto me je Bog spojio baš s njim? Gospodine, vjerujem li uopće da si nas ti spojio ili zbog određenih okolnosti ponekad mislim da nismo jedno za drugo? Gledam li samo trenutnu situaciju, loše postupke ili vidim i dobre trenutke, jesam li svjestan cijelog dosadašnjeg razdoblja našeg zajedničkog života? Jesam li zauzeo stav u skladu s tim lošim događajima, vrtim li ih neprestano u glavi? A što je s mojim postupcima? Kako njih gledam? Opravdavam li ih? Mislim li da se moj supružnik svako jutro budi s namjerom da me ne ljubi i ne poštuje ili gledam što ja mogu učiniti za njega kako bih ga učinio sretnim? Možda mi se u glavi često vrti pitanje zašto bih ja uvijek morao sve, prvi. Očekujem li od supružnika da se prvo on ispriča, ponaša drugačije, djeluje drugačije, bude zreliji, dok se istovremeno ja inatim, a možda i činim djela bez ljubavi i poštovanja? Gdje se u svemu tome nalazim, koji su odgovori na ova pitanja?

Gospodine, želim živjeti u snazi Istine, Istine koju ti daješ, kojom si ti na Križu pobijedio grijeh

Želim li situaciju gledati iskreno, s jedne strane priznati svoje pogreške, i s druge zapitati se osuđujem li supružnika ili grijeh? Jesam li ja zaista tako dobar kao što mislim da bih mogao gotovo svaku situaciju prikazati tako da izgleda kako moj supružnik nije bolji od mene? Možda čak, zbog toga što sam veći vjernik, jer provodim više vremena u molitvi, smatram da sam automatski bolji čovjek, supružnik. Gospodine, želim živjeti u snazi Istine, Istine koju ti daješ, kojom si ti na Križu pobijedio grijeh, iako je to svima izgledalo kao poraz. Ne želim biti na strani mase koja viče: „Raspni ga!“, dok ti nedužan umireš za mene, mog supružnika i moj brak. Ne želim biti bezobziran i opravdavati svoje postupke. Ne želim te kroz svoga supružnika sve više vrijeđati, dok ti krvariš za mene. Probudi me, Isuse, dotakni me, iscijeli me, podigni me. Smiluj se meni grešniku i podari mi novo srce, osjećajno, milosrdno, puno ljubavi i poštovanja, da tim srcem mogu svoga supružnika gledati na nov način, da ga tim srcem istinski ljubim i poštujem. Hvala ti što si pretrpio svu tu muku da bi naš brak bio oslobođen i blagoslovljen, hvala ti što ti sada mogu doći baš takav, slab, grešan i pokajati se za sve ono što nije dobro.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Molitva i vapaj: Probudi me, Isuse, dotakni me, iscijeli me, podigni me. Smiluj se meni grešniku i podari mi novo srce, osjećajno, milosrdno, puno ljubavi i poštovanja, da tim srcem mogu svoga supružnika gledati na nov način, da ga tim srcem istinski ljubim i poštujem.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh