Osobni razvoj

ĐAVLOVA PRIJEVARA

Zašto ova žena kroz molitvu nije mogla primiti oslobođenje i ozdravljenje? Mnogi su se pokušali moliti za njezino ozdravljenje, ali bezuspješno! Što je bio njen problem?

Foto: Pixabay

Jedna je žena svojom teškom bolešću već nekoliko godina bila prikovana uz krevet. Budući da je bila dobra kršćanka, bila je razočarana što je Bog pustio tu bolest na nju i tako je onesposobio za život i služenje.

Mnogi su se pokušali moliti za njezino ozdravljenje, ali bezuspješno! Što je bio njen problem?

Mnogi su se pokušali moliti za njezino ozdravljenje, ali bezuspješno! Što je bio njen problem? Zašto kroz molitvu nije mogla primiti oslobođenje i ozdravljenje? Jer ju je čitavo vrijeme zarobljavala jedna kriva misao – koja je došla od đavla!! Đavao ju je uspio uvjeriti da je ta bolest od Boga i da ona pati po Božjoj volji. To je bila utvrda u njenom umu koja ju je vezala uz krevet i onemogućila da primi božansko ozdravljenje. Jer ako je ta bolest od Boga, zašto bi ju onda Bog iscijelio!

…kad je, prosvijetljena Božjom Riječi, shvatila da Bog ne daje bolesti, nego da nas je, čak što više, na križu Isus otkupio od bolesti, da bi nam darovao svoje zdravlje, bila je spremna primiti ozdravljenje.

No, kad je, prosvijetljena Božjom Riječi, shvatila da Bog ne daje bolesti, nego da nas je, čak što više, na križu Isus otkupio od bolesti, da bi nam darovao svoje zdravlje, bila je spremna primiti ozdravljenje. Srušili su tu utvrdu, tj. tu lažnu misao po kojoj ju je đavao onemogućavao da primi ozdravljenje, otjerali duh bolesti i molili za iscjeljenje. Kroz dva do tri mjeseca ta je žena potpuno ozdravila!

Kad je ozdravila, nakon nekog vremena đavao je ponovno pokušao na nju staviti (vratiti) bolest od koje je bila oslobođena.

Vidiš, i nju je sotonina lažna misao držala zarobljenom u krevetu i sprečavala da primi Božji blagoslov. No, đavao se lako ne predaje! Kad je ozdravila, nakon nekog vremena đavao je ponovno pokušao na nju staviti (vratiti) bolest od koje je bila oslobođena. Ovaj puta ona je bila jaka u Bogu i spremno se suprotstavljala! Kad bi je đavao napao mislima da će joj se bolest vratiti, uvijek bi odgovorila: „Ja odbijam ove misli koje dolaze iz pakla. Vežem ih Isusovom Krvlju i poništavam njihov utjecaj na moj život! Lomim njihovu snagu i u Isusovo Ime ja ih izbacujem u pakao! Isus me je oslobodio. Ja imam Isusovo zdravlje, i ta bolest se ne može održati u mom tijelu!“ Tako se ona kroz svoje iskustvo naučila boriti protiv sotonskih misli i utvrda i pobijediti ih!

Book.hr/Zajednica Dobri pastir

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh