Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto odustajem ili čekam da se stvari same riješe, kada ih ja sam/a mogu riješiti?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Često mislim kako će se određene stvari, situacije, naš odnos nekako sami po sebi riješiti, da će se naš brak učvrstiti sam od sebe. No često puta sam nekako potišten/a, muče me ponekad ili često naše situacije, reakcije u braku, cijeli smisao braka, koji mi ponekad izgleda teško, čak možda i pomislim besmisleno. No zašto? Kako da to promjenim? Moji mi osjećaji, koji su često negativni pod utjecajem rana koje smo zadali jedno drugome i moje ljudske slabosti, govore i prikazuju nekako sve negativno. Ne shvaćam da koliko je meni teško, da je i drugoj strani teško, da je i mome/mojoj suprugu/supruzi teško, da je on/a povrijeđen/a i da se pod utjecajem tih rana s vremenom stvorila jedna barijera između nas, teret, koji nas pritišće često puta više nego smo toga svjesni. I onda se dogodi nešto što kao da aktivira sve to što u meni „kuha“, što me pritišće.

Dnevne obaveze, djeca, tempo života koji mi svijet nameće, kao da me „gaze“…

Možda zato jer nisam to riješio, do kraja, jer nekako se uvijek potajno nadam da će proći samo od sebe, čak i mislim, idemo se više maknuti od svega, samo da bude mir. A ako to nisam predao/la Bogu, ustvari nagomilavam si nemir, često i nesvjesno. I onda dnevne obaveze, djeca, tempo života koji mi svijet nameće, kao da me „gaze“ i to doslovno i onda se fokusiram na sve to, umjesto da zastanem i rješavam ono što je uistinu bitno. Jer život prolazi, proći će brzo, a ja uvijek nekako u mislim imam to kako ima vremena, kako će se već nekako riješiti. Ali ne želim više čekati, ne želim imati stav „nekako će se riješiti“, već želim rješavati stvari, krenuvši od danas, od ovog trena. Zašto? Jer ne želim više živjeti u laži, ne želim više odbijati spasonosni poziv svoga Spasitelja koji je upravo zbog takvih situacija umro za mene, a ja mu okrećem leđa jer čekam i čekam, a ustvari to čekanje je moja sebičnost, jer smatram da će se sve nekako samo od sebe posložiti.

Daj mi snage da od danas budem svojom odlukom pokretač promjena u braku

A izranjen/a sam ja, izranjen/a je moj/a suprug/a i umjesto da Bogu to predajem, malo po malo, radim na braku, često čekam ili odustajem ili pak gledam samo u crno. Isuse, pošalji na mene svog svetog Duha da me uvede u Istinu kako svaki dan iznova imam šansu biti blagoslov svome braku, kako se ne smijem prepuštati laži i obmani svijeta koji mi kradu tvoj blagoslov i tvoju spasonosnu ponudu za blagoslov i obnovu i iscjeljenje moga braka i rana koje smo supružnik i ja nanijeli jedno drugome. Daj mi snage da od danas budem svojom odlukom pokretač promjena u braku, s tobom i tvojom milosti. Oslobodi me svake sebičnosti i licemjerja i iscijeli naše rane!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Teško se je odlučiti pokrenuti stvari, tisuće je razloga i prepreka koje će me u tome spriječiti. Bog me na kraju neće pitati koliko sam nečega napravio/la, već koliko sam ljubio/la, koliko sam se trudio/la bezobzira ako i supružnik to ne vidi. Ali moj stav je prečesto, nekako će se riješiti ili pak odustajanje. Imam li 5 minuta za svoj brak svaki dan ili nemam, odluka je na meni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh