Duhovnost

RANE IZ DJETINJSTVA

Zašto neke osobe imaju stalnu potrebu za dokazivanjem Takve osobe cijeli život trče kako bi nadoknadile ono što im manjka, što nisu primile u djetinjstvu

Zašto neke osobe imaju stalnu potrebu za dokazivanjem

Foto: Pixabay

 

Kad nam nedostaje ono što nam je u određenom razdoblju trebalo, kad nas netko povrijedi ili kad se u našem odgoju čine greške, kad nismo voljeni, vrednovani i prihvaćeni, što se kasnije događa?
Tad osoba čitav život trči kako bi to što joj manjka nadoknadila, pa se često dokazuje.

To su najčešće najbolji učenici u školi, koji ne uče s lakoćom, vrijedna i uslužna djeca, dobra i mirna djeca, najbolji sportaši, umjetnici, danonoćni radnici preko svih mogućnosti, sve kako bi svima pokazali da su vrijedni, dostojni poštovanja, ljubavi i prihvaćanja

To su najčešće najbolji učenici u školi, koji ne uče s lakoćom, vrijedna i uslužna djeca, dobra i mirna djeca, najbolji sportaši, umjetnici, danonoćni radnici preko svih mogućnosti, sve kako bi svima pokazali da su vrijedni, dostojni poštovanja, ljubavi i prihvaćanja.

To su patnje i rane koje su nama drugi zadali i one su predmet duhovnog ozdravljenja

Takve osobe jako puno rade i izgledaju pametniji od drugih, puno znaju, ali samo na svojem području. Kad otkriju da drugi nešto drugo bolje mogu, dijele se od njih ili zatvaraju u sebe. To su patnje i rane koje su nama drugi zadali i one su predmet duhovnog ozdravljenja.

Iz knjige „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Ovi isprobani duhovno-egzistencijalni „recepti“ pomoći će brojnim kršćanima da valjano primljeni sakramenti postanu plodonosni, a mi kao pojedinci svjedoci da je Bog Ljubav u Isusu Kristu, koja liječi i spašava. prof. Ivica Lulić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh