Vjera i znanost

NEMAM DOVOLJNO VJERE DA BIH BIO ATEIST

Zašto naša djeca u školi uče samo o teoriji evolucije?! Zašto našoj djeci ne pružimo sve znanstvene dokaze, i one koji su za i one koji su protiv teorije evolucije, i dopustimo im da sami odluče?

Zašto naša djeca u školi uče samo o teoriji evolucije

Foto: Shutterstock

 

… Iskren pogled na činjenice pokazuje da je točna teorija kreacije, a ne makroevolucije. Kao što smo vidjeli, ateisti se moraju zaista truditi kako ne bi došli do očitog zaključka. Zato oni moraju imati mnogo više vjere od nas.

Namjeravamo pomoći okončati raspravu koja se u ovoj zemlji vodi oko toga što bi se trebalo učiti u javnim školama u vezi kreacije i evolucije. Što bi bilo pogrešno u tome da ih učimo ono što smo obuhvatili u prethodnim poglavljima knjige (od trećeg do šestog)? Zamijetite da nismo navodili biblijske stihove kako bismo ukazali na naše stajalište. Navodili smo znanstvene dokaze. Dakle, ovo nije borba između znanosti i religije nego između dobre i loše znanosti. Upravo sada većinu naše djece poučavaju lošoj znanosti zato što ih poučavaju samo teoriji evolucije. To ne mora biti tako. Bismo li poučavanjem dokaza o velikom prasku prekršili ustav? Bismo li ga prekršili kad bismo im pokazali složenost i najjednostavnijeg života, kad bismo im pokazali razlike između mikro- i makroevolucije, između forenzične i empirijske znanosti te izložili probleme na koje nailazimo u teoriji makroevolucije? Ne bismo. Zašto onda nastavljamo indoktrinirati svoju djeca manjkavom i lošom teorijom, koja se više temelji na filozofskim pretpostavkama nego na znanstvenim zapažanjima? Zašto našoj djeci ne pružimo sve znanstvene dokaze, i one koji su za i one koji su protiv, i dopustimo im da sami odluče? Uostalom, ne bismo li ih trebali učiti da razmišljaju samostalno i na kritički način? Naravno da bismo trebali. No darvinisti će uložiti sve svoje snage kako se to ne bi dogodilo. Radije će potisnuti sve dokaze nego dopustiti da se oni prikažu na istinit način. Razlog tome jest taj što darvinistima na ovom području nedostaje vjere – oni ne vjeruju da bi naša djeca vjerovala u njihovu teoriju kad bi vidjela sve dokaze.

Iz knjige „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist” autorâ N. L. Geislera i F. Tureka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh