Osobni razvoj

KAKO ZAVOLJETI SVOJ ŽIVOT

Razlog zašto nam je potrebno iskustvo samoće Ako je manjkavo moje zajedništvo s Bogom, manjkavo je i moje otvaranje i zatvaranje ljudima iz zajednice

Zašto nam je potrebno iskustvo samoće

Foto: hugo_34, Shutterstock

Zatvaraš im grijehe, a otvaraš nebo

Kako bi se otvorio izravno za Boga, treba se zatvoriti u sebe. Tako se ne može živjeti cijelo vrijeme. Ako se u sebi otvoriš za Boga i zatvoriš za svijet, ako si priuštiš najmanje sat vremena dnevno, ako se u tom samostanu zatvoriš od svijeta kako bi se otvorio za zajednicu, kakva onda zapreka postoji u tome da otvaraš ljude i otvaraš im život? Zatvaraš im grijehe, a otvaraš nebo. Svaki od vas će nakon nekog vremena dobiti ključeve i Isus Krist će reći ovako: „Ono što zaključate na zemlji, bit će zaključano i na nebu. Ono što otvorite na zemlji, otvorit će se na nebu. Jer ja sam vrata, a tko do mene dođe, naći će pašnjake i ući.“ Ali prvo treba izaći, a tek onda ući. Što znači prvo izaći? Prvo se zatvori s Bogom, a poslije ćeš se s njim otvoriti.

Ako je manjkavo moje zajedništvo s Bogom, manjkavo je i moje otvaranje i zatvaranje ljudima iz zajednice. Ili će moj odnos s ljudima ozdraviti ili…

Da nacrtam

Govorim li ja jednostavne stvari ili ste se izgubili? Je li to jednostavno? Može i na drugi način – crtajući. Zatvaramo se, tvorimo novu zajednicu s ljudima koje ne poznajemo – klauzura. A postoji i duhovna klauzura: zatvaramo se u sebe kako bismo se otvorili Bogu. Moja molitva – nasamo s Bogom. Ako se tu otvorim, na toj najvišoj razini, otvorit ću se i na nižoj razini – prema zajednici. Je li problem otvoriti se drugim ljudima? Ako je manjkavo moje zajedništvo s Bogom, manjkavo je i moje otvaranje i zatvaranje ljudima iz zajednice. Ili će moj odnos s ljudima ozdraviti ili će otvaranje i zatvaranje ostati manjkavo. Razumijete? Ja to tako vidim. I potrebna su nam zatvorena vrata. Zašto? Da bismo ih kasnije mogli otvoriti na normalan i zdrav način.

Iz knjige „Kako zavoljeti svoj život?“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh