Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto moj supružnik neprestano griješi u istim stvarima?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Zašto moj supružnik neprestano griješi u istim stvarima? Tako mi je to teško, baš sam razočaran/a. Ako se i potrudim, ako oprostim, on/a ipak iznova padne i imam osjećaj da je sve na početku. Kako da više nastavim?! Zbog svega toga uhvate me jad i tuga, imam osjećaj da mu/joj ne mogu vjerovati, da sve nekako gubi smisao. Iznova i iznova sve se ponavlja. Ne mogu! Zašto mora tako reagirati, padati?

Zapitaj se sada, bez samooptuživanja, što je s tvojim padovima, slabostima, ranama prema njemu/njoj? Zašto u tim situacijama ne vidiš njegovo izranjeno, ogorčeno srce? Misliš si: „Ali i moje je srce izranjeno i ja imam rana, bolova!“ Gospodin to zna, Gospodin to vidi, ali želi ti reći da je On u tvome supružniku, da On želi iscijeliti i tvoje i njegovo srce, ali želi to učiniti preko tebe.

Zazivam slobodu u tvoje Ime i molim te, blagoslovi naš brak

Gospodin zna da nemaš snage to učiniti sam/a, zna da je tvoja bol često velika, da ti je srce ranjeno. No On treba upravo tvoje srce, baš takvo kakvo je, da predaš srce svoga supružnika jer postoji razlog zašto griješi, upravo kao što često i ti sam/a griješiš u istim stvarima ponovno i ponovno. Ovakva situacija je prilika da posvetiš sebe, svoj brak i svoga supružnika. Nemoj pokušavati sam/a; zamoli Isusa da dotakne njegovo srce upravo u toj rani, jer time si u centru Božje volje za svoj život i u temelju obećanja sakramenta braka koje si dao/la na dan vjenčanja. Ne boj se! Tvoj te supružnik treba!

Isuse, predajem ti svoje izranjeno srce, srce puno nepovjerenja, boli, strahova, obeshrabrenosti. Molim te, dotakni ovoga trena moje srce i ispuni ga mirom i odlučnošću.

Oprosti mi što pokušavam bez tebe, oprosti mi, molim te

Želim slijediti tebe u svome braku. Vidim da ću to najbolje učiniti kada te pustim u svoje srce, da ti preko mene blagoslivljaš moga supružnika. Oprosti mi što pokušavam bez tebe, oprosti mi, molim te. Molim te, dotakni srce moga supružnika, dotakni njegovu ranu i svojom krvlju slomi sve okove, svaku svezanost i navezanost koja ga/ju drži svezanoga/svezanu! Zazivam slobodu u tvoje Ime i molim te, blagoslovi naš brak.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Obeshrabre nas padovi, supružnikovi, naši. Sjeti se, Isus je pao tri puta pod Križem. Pad nije kraj, pad može označavati novi početak, pad znači da ne možemo i ne trebamo sami. Bog nam neograničeno puta oprašta i diže nas, uči nas, zapamti to! (Mt 18, 21-35) Pročitaj ove retke iz Biblije i dopusti Bogu da makne svaku gorčinu i nepraštanje iz tvoga srca, zamoli ga to, odluči se! Ili, očekuješ da to napravi prvo tvoj supružnik? Budi iskren/a sam prema sebi, da te Istina oslobodi i da otvoriš srce Bogu. Ne boj se!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh