Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto meni nije tako dobro kao nekima i zašto mi imamo probleme u braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, prečesto padam pod zamkama ovoga svijeta, ponekad sam i ljubomoran/ljubomorna na druge smatrajući da je možda njima bolje i mnoge me stvari koje vidim i čujem uznemiruju. Pitam se zašto meni nije tako dobro i zašto mi imamo probleme. Ponekad smatram da sam možda napravio/napravila pogrešku jer u braku ne doživljavam ono što ponekad vidim na filmovima, društvenim mrežama i slično. A ne shvaćam Gospodine da to nije realnost, da je čak laž i da je to suprotno tvojoj Riječi u kojoj si rekao rekao da ako se udamo, oženimo da ne griješimo, ali da ćemo imati određene nevolje (1 Kor 7,28).

Molim te blagoslovi naš brak, obitelj i neka se Duh Sveti, Duh Zajedništva spusti na nas.

Te nevolje su naša različitost, različite želje, neshvaćanje, ali i poteškoće kroz koje prolazimo.  Danas ti na poseban način želim zahvaliti za svoj život, želim ti reći, hvala ti što sam stvoren/a tako čudesno! Zahvaljujem ti za život mog supružnika, partnera, djeteta… Predajem ti svaki dio sebe koji ne može prihvatiti Istinu koju ti daješ kroz svoju Riječ, a koja jedina oslobađa! Molim te blagoslovi naš brak, obitelj i neka se Duh Sveti, Duh Zajedništva spusti na nas.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas ću razmisliti što mi to partner najčešće prigovora da mu kod mene smeta. Neću o tome razmišljati s perspektive, „pa i meni treba ono što on meni ne daje“ ili „pa i on se ponaša krivo i loše prema meni“ već da kroz to više upoznam sebe, iskreno si priznam gdje ja griješim i nastojim to popraviti. Samo tako ćeš osnažiti svoj brak, vezu, obitelj…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh