Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto meni nije tako dobro kao nekima i zašto mi imamo probleme u braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, prečesto padam pod zamkama ovoga svijeta, ponekad sam i ljubomoran/ljubomorna na druge smatrajući da je njima bolje, i mnogo me toga što vidim i čujem uznemiruje. Pitam se zašto meni nije tako dobro i zašto mi imamo probleme. Ponekad smatram da sam možda pogriješio/pogriješila jer u braku ne doživljavam ono što ponekad vidim na filmovima, društvenim mrežama i slično. A ne shvaćam, Gospodine, da to nije realnost, da je čak laž i da je to suprotno tvojoj Riječi, u kojoj si rekao da ako se udamo, oženimo da ne griješimo, ali da ćemo imati određene nevolje (1 Kor 7,28).

Molim te, blagoslovi naš brak, obitelj i neka se Duh Sveti, Duh Zajedništva spusti na nas

Te nevolje su naša različitost, različite želje, neshvaćanje, ali i poteškoće kroz koje prolazimo. Danas ti na poseban način želim zahvaliti za svoj život, želim ti reći: Hvala ti što sam stvoren/stvorena tako čudesno! Zahvaljujem ti za život svoga supružnika, djeteta… Predajem ti svaki dio sebe koji ne može prihvatiti Istinu koju ti daješ kroz svoju Riječ, a koja jedina oslobađa! Molim te, blagoslovi naš brak, obitelj i neka se na nas spusti Duh Sveti, Duh Zajedništva.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas ću razmisliti o onome za što mi supružnik najčešće prigovora. Što mu/joj kod mene smeta? Neću o tome razmišljati iz perspektive: „Pa i meni treba ono što on/ona meni ne daje“, ili: „Pa i on/ona se ponaša krivo i loše prema meni“. Naprotiv, nastojat ću kroz to više upoznati sebe, iskreno si priznati gdje ja griješim i trudit ću se to popraviti. Znam da ću samo tako osnažiti svoj brak, vezu, obitelj…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh