Duhovnost

ISKVARENA MIŠLJENJA

Zašto ljudi sude Crkvu, ismijavaju svećeništvo…? Teolozi Isusovog vremena – pismoznanci, svećenici, farizeji – pokušavali su diskreditirati Isusa, tvoreći o Njemu iskvarena mišljenja. I danas ljudi, koji ne žele biti svjesni neophodnosti izbora između života sa Isusom, ili bez Njega, sude Crkvu, bacaju na Crkvu teške optužbe, ismijavaju svećeništvo. Zbog čega?

Foto: Pixabay

 

»Doista, dođe Ivan. Nije jeo ni pio, a govori se: ‘Đavla ima.’ Dođe Sin Čovječji koji jede i pije, a govori se: ‘Gle, izjelice i vinopije, prijatelja carinikâ i grešnikâ!’ Ali opravda se Mudrost djelima svojim.« (Mt 11,18-19)

Teolozi Isusovog vremena – pismoznanci, svećenici, farizeji – pokušavali su diskreditirati Isusa, tvoreći o Njemu iskvarena mišljenja. I danas ljudi, koji ne žele biti svjesni neophodnosti izbora između života sa Isusom, ili bez Njega, sude Crkvu, bacaju na Crkvu teške optužbe, ismijavaju svećeništvo. Zbog čega? Jer primanje Crkvenog učenja i vjera u Isusa Krista kao Sina Božjega i Spasitelja bi od njih zahtijevala promijenu načina življenja.

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ , autora o. Augustyna Pelanowskog, OSPPE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi pročitajte ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh