Duhovnost

IZVOR NOVIH MILOSTI

Zašto je zahvalnost toliko važna? Na duhovnoj razini čini čuda Često možemo čuti da trebamo biti zahvalni na svemu što imamo. No, zašto je zahvalnost toliko važna?

Zašto je zahvalnost toliko važna? Na duhovnoj razini čini čuda

Foto: Unsplash, Nicholas Bartos 

 

„Znaj ovo, dijete moje, da zbog tebe dijelim milosti čitavom tvom okruženju, ali za njih mi trebaš ti zahvaljivati jer mi oni ne zahvaljuju za dobročinstva koja im dajem. Zbog tvoje zahvalnosti i dalje ću ih blagoslivljati.“ (Dn 719)

Razmatranje

Često možemo čuti da trebamo biti zahvalni na svemu što imamo. No, zašto je zahvalnost toliko važna? Na psihološkoj razini, ona nam može poboljšati raspoloženje i stvoriti pozitivniji pogled na stvari.

Isus nam govori da je zahvalnost na duhovnoj razini izvor novih milosti

No Isus nam govori da je zahvalnost na duhovnoj razini izvor novih milosti. Zamislite kako je to čudesno! Kada smo zahvalni na nečemu, čak i ako je to nešto jednostavno, poput dobre šalice kave, možemo dobiti milost da nadvladamo neku od svojih slabosti – poput nestrpljivosti. Možda nikada nećemo vidjeti vezu između naše zahvalnosti i milosti koja nam je dana, no Isus nas uvjerava da ona uvijek postoji.

Molitva

Dobri Gospodine, pomozi mi da ti iskažem zahvalnost za sve u mome životu, uključujući nove milosti koje mi svakodnevno daješ.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Ulomak iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh