Svjedočanstva

KAKO ČUTI BOŽJI GLAS

Zašto je važno znati prepoznati i poslušati Božji glas

Zašto je važno znati prepoznati i poslušati Božji glas

Foto: Shutterstock

 

Bog je s nama u svakom trenutku našega života; on nas vodi, tješi, pomaže… a pitanje je – čujemo li njegov glas? Znamo li prepoznati kada nam govori i poslušati ga? Ovo svjedočanstvo govori koliko je to važno…

 

Bilo je to u vrijeme kada smo gradili Kršćanski centar Rivers of Living Water. Svake smo se večeri u tjednu i subotom po cijeli dan kao crkva sastajali na gradilištu kako bismo pomogali u gradnji. Te srijede navečer kasnila sam na gradilište, već je bilo prošlo 20 sati i pala je noć, a ja sam se žurila odraditi svoj dio jer sam znala da će neki raditi i nakon 22 sata.

Kada sam krenula vrlo mi je jasno došla misao: „Judith, idi s druge strane.“ Sjećam se da sam sama sebi rekla…

Po dolasku sam žurno parkirala svoj automobil i primijetila grupu s prijenosnim svjetlom kako radi ispred zgrade. Razmišljala sam samo o tome kako da što prije stignem do njih da odradim svoj dio. Odlučila sam da neću poći označenim putem ispred zapreke koja je bila postavljena za sprječavanje prolaženja određenim područjem, već da ću proći iza zapreke jer je taj put bio kraći.

Kada sam krenula vrlo mi je jasno došla misao: „Judith, idi s druge strane.“ Sjećam se da sam sama sebi rekla: „Ali ovo je kraći put i brže ću stići.“ Nastavila sam hodati i došla mi je još jedna, vrlo glasna misao: „Judith, idi okolo. Nemoj ići ovim putem.“ Sjećam se da sam odgovorila: „Ali vidim svjetlo.“

Dok sam ležala u bolnici, prvo sam Gospodina upitala da mi pokaže gdje sam pogriješila…

To je zadnja stvar koje se sjećam, jer sam pala u četiri i pol metara duboku jamu s velikim stijenama na dnu. Pala sam u nesvijest i bila sam prekrivena blatom. Nitko nije znao da sam pala u jamu i nitko nije mogao znati da se netko nalazi u toj jami. Ali rekli su mi da su desetak minuta kasnije (jer neki su me prijatelji vidjeli da prolazim) čuli jednu našu sestru kako viče da je upala u jamu i da joj se čini da je neka životinja tamo s njom jer ju čuje kako stenje (to sam ja stenjala!).

Ispalo je da je Gospodin poslao glasnika našoj sestri da joj kaže da mora pomaknuti svoj automobil. Kada je krenula to učiniti, pošla je stazom iza zapreke. Rekla je da joj se činilo da ju je netko jednostavno na noge spustio u jamu – nije se udarila, niti ogrebala, i mogla je odmah pozvati pomoć.

Dok sam ležala u bolnici, prvo sam Gospodina upitala da mi pokaže gdje sam pogriješila, i On mi je otkrio da sam propustila prepoznati i poslušati Njegov glas.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa“ autorâ Marka Virklera i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh