Roditelji i djeca

STORMIE OMARTIAN

Zašto je važno moliti za zaštitu svoje djece? Pročitajte ovo svjedočanstvo! Koliko god Vaše dijete bilo staro – Vi možete imati 99, a ono 81 – uvijek ćete ga htjeti zaštititi. Zbog toga je molitva upućena Bogu za njihovu zaštitu, jedini način da postignemo mir.

Zašto je važno moliti za zaštitu svoje djece? Pročitajte ovo svjedočanstvo!

Foto: Shutterstock

 

Jedna od prvih molitvi koju molimo za svoju djecu jest da budu zaštićena, čak i prije nego što se rode. Nastavljamo moliti za njihovu zaštitu gotovo svakoga dana nakon njihova rođenja. Najvažnija je briga svakoga roditelja da mu dijete bude zaštićeno od ozbiljnih povreda i bolesti. Jednako tako želimo da budu zaštićena od zlih ljudi koji im žele učiniti nažao. I sasvim ih sigurno želimo zaštititi od prerane smrti. Molimo za njih da nas nadžive te uživaju dug život u zdravlju. Koliko god Vaše dijete bilo staro – Vi možete imati 99, a ono 81 – uvijek ćete ga htjeti zaštititi. Zbog toga je molitva upućena Bogu za njihovu zaštitu, jedini način da postignemo mir. 

 Kada je Stephanie bila u ranim dvadesetima, udana nešto manje od godinu dana, njezin suprug Jeremy, koji je diplomirao na vojnoj akademiji WestPoint i bio časnik, poslan je na godinu dana na službu u Irak…

Moja sestra Suzy i ja već smo gotovo 20 godina članice jedne ženske molitvene skupine. Svakoga tjedna posebno molimo za svu našu, sada već odraslu, djecu. Suzyna kći – moja nećakinja Stephanie – vršnjakinja je moje kćeri Amande. Razlika među njima je svega dva tjedna. Veliki je blagoslov bio promatrati kako zajedno odrastaju. Oduvijek molimo za njih da ih Bog štiti. Kada je Stephanie bila u ranim dvadesetima, udana nešto manje od godinu dana, njezin suprug Jeremy, koji je diplomirao na vojnoj akademiji WestPoint i bio časnik, poslan je na godinu dana na službu u Irak. (Napominjem da je Jeremy sasvim sigurno divan odgovor na naše molitve za bogobojaznoga i savršenog muža za Stephanie.) Kada su vojnici napustili zajednicu u kojoj su živjeli, u blizini vojne baze, ona je postala nalik na grad duhova. Gotovo su svi muškarci otišli, a brojne su se žene s djecom vratile kući roditeljima. Stephanie je živjela sama u njihovoj kući, zbog čega se osjećala veoma ranjivo. Već je nekoliko godina pripadala našoj molitvenoj skupini pa nas je zamolila da ju kroz to vrijeme na poseban način prekrijemo molitvom.

Na svakome molitvenom sastanku, obično prvo pročitamo Riječ Božju, potom slavimo Gospodina, a nakon toga sebe i svoje članove obitelji poimence prekrivamo molitvom za sigurnost i zaštitu. No toga smo tjedna posebno spomenuli Jeremyja, koji se borio u opasnoj ratnoj zoni i Stephanie, koja je ostala sama kod kuće u gradiću sa svega nekoliko ljudi. Morate znati da je Stephanie vjerojatno jedna od najsavjesnijih, najorganiziranijih i najodgovornijih osoba koje poznajem. No jednoga se poslijepodneva vratila kući iz kupnje i čula kako telefon zvoni, a psi laju. Posebno je pazila da ne bi propustila nijedan telefonski poziv, za slučaj da ju zove suprug iz Iraka pa je utrčala kroz vrata, hitro odložila robu u kuhinju i požurila na telefon. Završivši razgovor, složila je kupljene stvari na mjesto i napravila si večeru. Nakon što je pojela, nahranila pse i očistila kuhinju, stala se spremati na spavanje. Provjerila je jesu li vrata zaključana i svjetla pogašena – osim onoga na verandi – a potom pošla u spavaću sobu i legla u postelju.

Osjećala se sve nelagodnije i nesigurnije. Osjetila je snažan poticaj na molitvu, napose da Bog zaštiti nju i druge žene iz njezine ulice, koje su te noći također same u svojim kućama. Jednako je tako žarko molila za sigurnost svojega muža. Pitala se…

No, nije mogla odmah zaspati. Osjećala se sve nelagodnije i nesigurnije. Osjetila je snažan poticaj na molitvu, napose da Bog zaštiti nju i druge žene iz njezine ulice, koje su te noći također same u svojim kućama. Jednako je tako žarko molila za sigurnost svojega muža. Pitala se ima li možda zbog njega tako snažan poticaj na molitvu, ali što je više molila, to je više osjećala da treba moliti za vlastitu sigurnost.

Kada se idućega jutra probudila, pošla je, kao i obično, do ulaznih vrata, kako bi uzela novine što ih dostavljač ostavlja na stepenicama ispred njih. Istoga trenutka kada je otvorila vrata, s užasom je otkrila kako su ključevi ulaznih vrata, s ključevima automobila, ostali s vanjske strane u bravi. Čitavo su vrijeme tako stajali, na svega nekoliko metara od ulice, dok ih je svjetlo na verandi osvjetljavalo čitavu noć. Svatko je mogao jednostavno ušetati u kuću i ne bi ga imao tko zaustaviti. Stephanie je znala kako ju je Bog te večeri potaknuo na molitvu za vlastitu sigurnost i kako ju je zaštitio. Smjesta je nazvala članice molitvene skupine i posvjedočila im to. Svi smo znali kako je Gospodin uslišio naše brojne molitve za njezinu sigurnost.

Iz knjige “Kako moliti za svoju odraslu djecu” Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh