Osobni razvoj

JOYCE MEYER

Zašto je važno kontrolirati emocije

Zašto je važno kontrolirati emocije

Foto: Shutterstock


 

„I ja ću moliti Oca i On će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek.“ (Iv 14,16)

Emocije su naš neprijatelj broj jedan. Skloni smo voditi se onako kako se osjećamo, ali moramo shvatiti da su osjećaji promjenljivi. Trebamo biti oprezni i ne slijediti svaku misao koja nam padne na pamet jer nam naše misli i osjećaji ‘diktiraju’ istinu.

Duh Sveti je došao otkriti nam istinu…

Na primjer, mnogi su ljudi deprimirani jer se ne mogu suočiti s istinom, ali Duh Sveti je došao otkriti nam istinu. Moramo se suočiti s istinom i preuzeti odgovornost za naše postupke umjesto da tražimo izgovore i krivimo druge za naše probleme. Kad tražimo od Boga da nam pomogne, duh težine nas napušta i osjećamo se lagano i slobodno.

Možeš iskusiti pobjedu nad svojim osjećajima popuštajući Duhu Svetom i pokoravajući se mudrosti koju On otkriva. Isus ga je poslao da bude naš Tješitelj, Savjetnik, Pomagač, Molitelj, Branitelj, onaj koji nas jača i stoji uz nas zauvijek.

Bogu hvala, pa ne moramo biti razočarani, obeshrabreni, depresivni ili očajni. Duh Sveti nam daje pobjedu nad našim osjećajima!

 

Molitva

Duše Sveti, ne mogu samostalno kontrolirati svoje emocije i ponašanje. Hvala Ti što mi pomažeš i daješ mi svoju snagu da me vodi do pobjede.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh