Mladi

DJEVOJKO, MOŽEŠ TO POBIJEDITI

Zašto je oralni seks postao toliko popularan? 5 zabluda u koje su mladi uvjereni Često se u posljednje vrijeme govori da je oralni seks postao „najpopularniji seks” među tinejdžerima i mladim odraslim osobama, obično među djevojkama koje ga više „daju” nego što ga „primaju”. Zašto je oralni seks postao toliko popularan? Vjerovala ili ne, mnoge djevojke vide oralni seks kao najbolju ponudu. Zašto? Evo nekoliko razloga, uključujući naš odgovor:

Foto: Unsplash, Yuri Efremov 

 

Nema rizika od trudnoće. Međutim, budući da spolna strast tako brzo eskalira, mnogi se mladi upuštaju u spolne odnose nedugo nakon eksperimentiranja s oralnim seksom. Tad moguća trudnoća postaje problem.

Ne mogu dobiti spolno prenosivu bolest od oralnog seksa. Ako je to ono što misliš, bolje razmisli ponovo! Humani papiloma virus, herpes simplex virus i hepatitis B neke su od virusnih spolno prenosivih bolesti koje se mogu prenijeti oralnim putem, dok su gonoreja, sifilis, klamidija i šankroid neke od bakterijskih infekcija koje se mogu prenijeti oralnim seksom. Možda misliš da, ako imaš jednu od ovih bolesti u ustima, to nije toliko loše kao imati je u vaginalnom području, no kada dobiješ spolno prenosivu bolest u ustima od oralnog seksa, a možeš je prenijeti nekom drugom samo poljupcem, tad bi je ta druga osoba mogla prenijeti na tvoje vaginalno područje ako ima oralni spolni odnos s tobom. Kao što smo spomenuli u prošlom poglavlju, ne mora se dogoditi vaginalna penetracija da bi dobila spolno prenosivu bolest.

Mogu biti popularnija među dečkima. No tko želi biti popularan zato što je laka meta za oralni seks? Možeš privući pozornost muškaraca pružanjem spolnih usluga, ali nikako nećeš dobiti njihovo poštovanje, bezuvjetnu ljubav ili predanost.

Želim ga „usrećiti”. Ako ti dečko kaže da je oralni seks način na koji ga možeš usrećiti, on te uopće ne voli. On te iskorištava, a ti moraš vrtoglavom brzinom pobjeći iz te veze. Ako je to tvoja ideja i želja da ga usrećiš oralnim seksom, preporučamo ti da odeš kod najbližega profesionalnog savjetnika u svojoj crkvi ili školi kako biste riješili ovaj problem prije nego što počneš raditi stvari zbog kojih ćeš požaliti. Takve se spolne odluke lako pretvaraju u navike i, na kraju, u spolne ovisnosti.

Ja imam kontrolu nad njim (dok se kod spolnog odnosa smatra da momak ima kontrolu). Budući da su mnoge mlade žene bile spolno zlostavljane i prisiljavane na spolne radnje koje nisu željele učiniti, iluzija o održavanju moći nad muškarcem tijekom oralnog seksa može biti privlačna. Međutim, takva je kontrola plod tvoje mašte. Ako je oralni seks tvoja ideja, ti muškarca možeš kontrolirati cijele dvije minute, no kad jednom dođe do ejakulacije1 i on dobije svoje spolno olakšanje, ti si jednostavno izgubila kontrolu nad njim. Ako je oralni seks njegova ideja, a ti dopuštaš da budeš prisiljena na njega, on tebe kontrolira, a ne obrnuto.

Uzimajući sve ove stvari u obzir, nadamo se da ćeš se složiti s time da je oralni seks izvan braka, zapravo, spolna aktivnost od koje bi se trebala potpuno suzdržati kao djevojka spolnog i emocionalnog integriteta.

Iz knjige „Djevojko, možeš to pobijediti“ autorâ Shannon Ethridge i Stephena Arterburna. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh