Ne kategorizirano

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto je „nekome“ toliko stalo da razori zajedništvo u mome braku i obitelji, a ja toga prečesto nisam svjestan/a?

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Istinsko zajedništvo je nešto što oslobađa, uzdiže, tješi, lijeći, razveseljava, hrabri i odraz je zajedništva Božjeg Kraljevstva. Bog je u svojoj dobroti kao jedno od najvećih zajedništva, kao presliku svoga Kraljevstva zamislio obitelj na zemlji i zato muškarca i ženu na nadnaravan način kroz sakrament braka spaja u nešto veličanstveno, nedokučivo i toliko ogromno da čak i anđelima svojima zapovijeda da nas čuvaju na svakom koraku. Bog želi da moj brak i obitelj budu odraz Njegove slike na Nebu i sve je podredio k tome i sve je dao za mene i moj brak da bi mi bili blagoslovljeni i imali sve potrebno za zajedništvo u Njemu za sebe, za našu obitelj i za spas naših života. No netko to sve dobro znade i zato mrzi zajedništvo, zato želi razoriti zajedništvo, zato ja prečesto nisam svjestan/a, jer padam pod zamku toga i udaljujem se od istine, tko je moj najveći neprijatelj koji me uvodi u tamu. Želim li uistinu krenuti hoditi u svjetlosti i vidjeti istinski naum Božji i sve blagoslove i darove koje ima za nas?

Možda smatram da hodim u svjetlosti i zasigurno je na određenim područjima tako, no želim se zapitati…

Vjerujem da želim, odlučujem se da želim i odlučujem se od danas krenuti drugačije. Možda smatram da hodim u svjetlosti i zasigurno je na određenim područjima tako, no želim se zapitati koliko blagoslivljam, žrtvujem se, odričem, opraštam, podupirem, strpljiv/a sam, pokušavam shvaćati, pokušavam i trudim se ne burno reagirati, biti prvi/a koja će nešto pozitivno pokrenuti u braku, odnosu, biti onaj/ona koja i kada padne, pogriješi, ne opravdavati se već priznati svoju grešku, pokajati se pred Bogom i zamoliti supružnika za oprost, pomoliti se da mu/joj Bog nadoknadi svaku „štetu“, ranu i nepovjerenje koje se stvorilo u njegovu/njezinu srcu. Ili možda govorim da sam u svjetlosti, kažem nešto poput „Ma nije da ja ne griješim, ali on/a je stvarno nemoguć/a i zato imamo problema u braku“. Tvoja Riječ mi Isuse kaže da „Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama.“ (1 Iv 1,8)

Isuse priznajem ti svaki svoj grijeh i propust u braku, donosim ga pred tebe i molim te nadoknadi i ispravi svaku nepravdu

No, ono što je daleko bitnije od toga, ono što mi „otvara oči“ i čime sakupljam blago na Nebesima je „ako priznam grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će mi grijehe i očistiti me od svake nepravde. (1 Iv 1,9) Isuse priznajem ti svaki svoj grijeh i propust u braku, donosim ga pred tebe i molim te nadoknadi i ispravi svaku nepravdu koju sam nanio/nanijela i obnovi zajedništvo u odnosu mene i supruga/e. Daj Gospodine da budemo „jednodušni, puni suosjećanja i ljubavi, milosrdni, ponizni! Da ne vraćamo zlo za zlo ni uvredu za uvredu! Naprotiv, da blagoslivljamo jer smo na to i pozvani da baštinimo blagoslov! (1 Pt 3,8-9)

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Najveća radost i blagoslov je zajedništvo. Toga smo čak i svjesni, no često to zajedništvo pada u vodu kada stvari ne idu onako kako smo si mi zamislili ili kada supružnik pogriješi. Budi budan, promišljaj, ne sudi, razmišljaj i ne reagiraj brzo i burno. Za zajedništvo se ponad treba izboriti, dati mu mjesto jer ono će obnoviti tebe i tvoj brak, obitelj. No, što je sve na listi prije toga u tvome životu?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh