Osobni razvoj

ŽIVOTNA LEKCIJA PSIHOLOGA

Zašto je bolje biti ljubazan nego u pravu

Foto: Shutterstock

 

Doktor Wayne Dyer, doktor psihologije otkriva zašto nikada ne trebate raspravljati s drugima jeste li u pravu ili niste – vi znate što je istina, a također, tuđe nas mišljenje ne bi trebalo brinuti.

 „Ono što misliš o meni, nije moja stvar“

Između biti u pravu i biti ljubazan, uvijek izaberite da budete ljubazni, a evo i zašto:

„Jedna stvar koju je potrebno zapamtiti jest da se trebate osloboditi potrebe za svojom reputacijom. Ima jedna sjajna rečenica od koje možete dosta naučiti; zapamtite je i ponovite je u sebi kada vas netko kritizira. Ona glasi: ‘Ono što mislite o meni, nije moja stvar. Ne zanima me što svi neprestano misle ili zašto su obuzeti time.’“

Kada imate izbor – biti u pravu ili biti ljubazan, uvijek budite ljubazni

Isto tako, imamo potrebu biti u pravu. Kada imate izbor – biti u pravu ili biti ljubazan, uvijek budite ljubazni. Izaberite tu opciju. Kada vidite ljude koji vas žele pobijediti nekim svojim argumentom, vi se pitajte: „Što bih lijepo mogao/mogla sada reći? Što mogu reći da bi se ova osoba osjećala bolje?“ (…)

Podsjetite se na to da je vaša suština u svijetu duhovnosti. Duh nam daje život, bez nje je naše tijelo ništa, zaključuje dr . Dyer.

Izvor: vijesti.ba

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh