Duhovnost

U POTRAZI ZA BOŽJIM DUHOVNICIMA

Zašto je Bog u Abramu probudio želju za očinstvom, a uskratio mu djecu

Zašto je Bog u Abramu probudio želju za očinstvom, a uskratio mu djecu

Foto: Shutterstock

 

Zašto je Bog u Abramu probudio želju za očinstvom, a uskratio mu djecu?

Htio je da ti osjećaji u Abramovoj duši načine svojevrsno krilo najistančanijih i najplemenitijih osjećaja, prije nego što se rodi dijete

Htio je da se u Abramu probude snažna čežnja, iščekivanje, pa čak i tuga, sumnja, glad i oklijevanje, strpljivost i povjerenje, svladavanje očaja i prošnja, pouzdanje i ljubav. Htio je da ti osjećaji u Abramovoj duši načine svojevrsno krilo najistančanijih i najplemenitijih osjećaja, prije nego što se rodi dijete.

Dao je svomu sinu slobodu, idući poslušno za Božjom riječju…

Sara je začela Izaka u tijelu, a Abram u svojim mislima, čežnji, u duhu ispunjenu najdragocjenijim osjećajima koji su poslije godinama oblikovali duhovnost sina Izaka. Kao što znamo, Abram je u odlučujućem trenutku, na brdu Moria, u sebi ubio osjećaj bolesnog obožavanja sina i spriječio da ga sin slijepo nasljeduje. Dao je svomu sinu slobodu, idući poslušno za Božjom riječju. (…)

U potrazi za Božjim duhovnicima - knjiga

 

Iz knjige „U potrazi za Božjim duhovnicima” autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh