Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto ja moram prvi/prva raditi na braku, prvi/prva opraštati, truditi se, biti bolji supružnik, dok se druga strana često uopće ne trudi?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Često mi se javlja pitanje, zašto bih ja morao/morala nešto mijenjati, zašto ja moram prvi/prva raditi na braku, prvi/prva opraštati, truditi se, biti bolji supružnik, dok se druga strana uopće ne trudi ili barem to meni tako izgleda? Zašto? Zašto ja moram?

Što ako se iza toga „zašto“ krije Kraljevstvo Nebesko, Vječni život, mir i blagoslov našeg braka, rješenje naših, možda i dugogodišnjih problema? Što ako se iza toga krije sloboda, snaga u zajedničkom životu, obrana od napasti koja nas želi doslovno slomiti, vodstvo u teškim situacijama, a ja to sve mogu pokrenuti svojim odabirom i htijenjem uz Božju pomoć? Što ako se iza toga „zašto“ krije Krist, a moj „zašto“ mu priječi put da uđe u moje srce? Mislim li da je Bog rezervirao sreću za nekoga drugoga, blagoslov nekome drugome? Iako mu se i dalje molim, ustvari duboko u sebi ne prihvaćam da Bog za mene brine, da želi blagoslov meni, mome braku i obitelji, da ustvari nije onakav kakvim mi ga predstavljaju? U što vjerujem? Vjerujem li Bogu? O Isuse, bojim se, dođi u moje strahove!

Budi blagoslovljen u mome supružniku!

Stalno pokušavam stvari rješavati na svoj način, a sam/sama vidim da to nikamo ne vodi; prestrašen/prestrašena sam, obeshrabren/obeshrabrena. Predajem ti „zidine“ u koje sam se zavukao/zavukla; iz njih vičem da želim slobodu, ali ustvari je se bojim. Bojim se, Isuse, često baš jako, prejako! Ne želim se skrivati u tim „zidinama“ jer iza njih ne vidim svjetlost, prepušten/prepuštena sam tami, obeshrabrenju, pogledu u te „neslomive zidine“ i reagiram upravo iz toga, prečesto. Želim se pokajati za to, Isuse, i želim te moliti, vapiti sada, dođi unutar tih zidina i pronađi me, jer želim biti bolji supružnik! Želim ti reći sve što me muči, što me silno živcira, ali također ti se želim predati ovakav/ovakva kakav/kakva jesam.

Hvala ti, Isuse, što me čekaš, što ti mene trebaš

Pokaži mi što su moje zidine i izvedi me na svjetlost da u toj svjetlosti, tvojoj svjetlosti mogu ispravno gledati svoga supružnika, djecu, obitelj, ljude oko sebe; da u toj svjetlosti gledam svoj brak.

Hvala ti, Isuse, što me čekaš, što ti mene trebaš, što sam vrijedan/vrijedna i što tebi mogu sve predati. Jer želim shvatiti da ovo nije moja borba, već tvoja i da ju želiš izboriti za mene. Isuse, Učitelju, nauči me živjeti u punini života, onoj koju Otac želi za mene i moj brak! Budi blagoslovljen u mome supružniku!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto reagiramo iz straha i očaja, prečesto nas to pokreće. Naučimo iz dana u dan to predavati Isusu i, najbitnije, odbacimo misli koje nam govore da ne zaslužujemo ljubav, poštovanje, mir ili da smo previše grješni, to je laž!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh