Duhovnost

DOŠAŠĆE I BOŽIĆ

Zašto dolazimo na zornice

Došašće i Božić book evangelizacija

Foto: Shutterstock

 

Na Božić slavimo došašće ili, modernije rečeno, dolazak Boga na zemlju. Prorok Izaija ga je nazvao Emanuel, što doslovno znači Bog s nama, Bog koji je došao živjeti s nama.

Došašće – koliko ja vremena provodim u njegovoj prisutnosti?

Svojima je došao, ali ga njegovi nisu primili. Onima koji su ga primili, podario je moć da postanu djeca Božja. Došao je i ostao s nama do svršetka svijeta.

Došao je u našu prisutnost. Na krštenju svojim duhom ulazi u stalnu prisutnost svakog krštenika. U svim crkvama na svijetu stalno je prisutan u euharistijskom sakramentu.

U prisutnost Duha Svetoga, koji od krštenja živi u nama, dolazimo kad svoju svjesnost usmjerimo na njega. Događa li se to tijekom dana dovoljno često?

Došašće je vrijeme u kojem se preispitujemo koliko mi vremena provodimo u njegovoj prisutnosti. U prisutnost Duha Svetoga, koji od krštenja živi u nama, dolazimo kad svoju svjesnost usmjerimo na njega. Događa li se to tijekom dana dovoljno često?

Neka nam ovo došašće bude prigoda da svakodnevno na zornicama dolazimo u prisutnost Boga na zemlji. Dolazimo na zornice da bismo bili u njegovoj svetoj prisutnosti. Sjetimo se Duha Svetoga što češće tijekom dana i usmjerimo svu svoju pozornost na njega. Provodimo s njime vrijeme nasamo u njegovoj prisutnosti.

J. F.; Book.hr

Ako nismo sigurni kako i zašto bismo trebali dolaziti na zornice, od velike nam pomoći može biti knjiga U Tvojoj prisutnosti. Svakako bi bilo dobro cijelu ju pročitati i tako se pripraviti za proslavu Božića, proslavu dolaska Boga Isusa na zemlju.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.
VELIKI POPUST! Do 30. studenog knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 75 (verzija za muškarce), odnosno 90 kuna (verzija za žene) – umjesto 110, odnosno 130 kuna!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh