Duhovnost

DOŠAŠĆE I BOŽIĆ

Zašto dolazimo na zornice Neka nam ovo došašće bude prigoda da svakodnevno na zornicama dolazimo u prisutnost Boga na zemlji.

Došašće i Božić book evangelizacija

Foto: Shutterstock

 

Na Božić slavimo došašće ili, modernije rečeno, dolazak Boga na zemlju. Prorok Izaija ga je nazvao Emanuel, što doslovno znači Bog s nama, Bog koji je došao živjeti s nama.

Došašće – koliko ja vremena provodim u njegovoj prisutnosti?

Svojima je došao, ali ga njegovi nisu primili. Onima koji su ga primili, podario je moć da postanu djeca Božja. Došao je i ostao s nama do svršetka svijeta.

Došao je u našu prisutnost. Na krštenju svojim duhom ulazi u stalnu prisutnost svakog krštenika. U svim crkvama na svijetu stalno je prisutan u euharistijskom sakramentu.

U prisutnost Duha Svetoga, koji od krštenja živi u nama, dolazimo kad svoju svjesnost usmjerimo na njega. Događa li se to tijekom dana dovoljno često?

Došašće je vrijeme u kojem se preispitujemo koliko mi vremena provodimo u njegovoj prisutnosti. U prisutnost Duha Svetoga, koji od krštenja živi u nama, dolazimo kad svoju svjesnost usmjerimo na njega. Događa li se to tijekom dana dovoljno često?

Neka nam ovo došašće bude prigoda da svakodnevno na zornicama dolazimo u prisutnost Boga na zemlji. Dolazimo na zornice da bismo bili u njegovoj svetoj prisutnosti. Sjetimo se Duha Svetoga što češće tijekom dana i usmjerimo svu svoju pozornost na njega. Provodimo s njime vrijeme nasamo u njegovoj prisutnosti.

J. F.; Book.hr

Ako nismo sigurni kako i zašto bismo trebali dolaziti na zornice, od velike nam pomoći može biti knjiga U Tvojoj prisutnosti. Svakako bi bilo dobro cijelu ju pročitati i tako se pripraviti za proslavu Božića, proslavu dolaska Boga Isusa na zemlju.

VELIKI POPUSTI! Do 18. prosinca 2022., knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 105 umjesto 150 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh