Razno

JEZIK SRCA

Zašto Bog govori po snovima Bog je nedostižan za naš um i nikad ga nećemo moći u potpunosti pojmiti. Ali zato imamo srce, jer je ono fenomenalno, jer je oduvijek sjedinjeno s Božjim srcem…

Foto: Shutterstock

 

Slike su jezik srca, koji se govore ondje gdje prebiva Bog. Po danu možemo reći „Bog me voli“ svojim umom. Ali ta ljubav nije doživljena u umu, ona se osjeća jedino u srcu. U snu možemo iskusiti da smo voljeni. Osjećamo oproštenje. Upoznajemo i pratimo te neopipljive stvarnosti srca i zapravo ih živimo. Snovi su oblik meditacije, koji nam pomaže da „spustimo“ biblijsku istinu iz glave u srce.

Znamo da se moramo truditi čuvati svoje srce jer iz njega sve proizlazi (usp. Izr 4, 23). Želimo se povezati sa svojim srcem u Duhu Svetome, koji u njemu prebiva (usp. 2 Kor 1, 21 – 22). Želimo sagledati njegovu perspektivu. Trebamo njegovu mudrost za svoj život. Želimo da nas pokrene njegova ljubav.

Mistika je njegova pozivnica, a najbolji način uvida u njegovu slavu jest naše srce…

Ponekada čitamo biblijski odlomak i ne znamo što on znači. Lako je preskočiti nerazumljive retke i čitati samo one koji su nam razumljivi. Ali oni zahtjevniji obično su i najbolji, dijelom i zato što su zagonetni i šifrirani. Ako ćemo sve brzo shvatiti o Bogu, hoće li nam i dalje biti veličanstven i zagonetan? Mistika je njegova pozivnica, a najbolji način uvida u njegovu slavu jest naše srce.

On je nedostižan za naš um i ne možemo ga u potpunosti pojmiti. Ali i naše je srce fenomenalno, jer je sjedinjeno s Božjim srcem. Mi smo u jednom duhu s njime (usp. 1 Kor 6, 17). Od svih cjelina koje čini jedinstveno biće (tijelo, duša i duh), najdublje nas i najintimnije povezuje s Bogom naš duh (usp. 1 Kor 2, 9 – 12).

 

 

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ  Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 umjesto 100 kuna možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh