Osobni razvoj

Zašto Bog dopušta patnju – ulomak iz knjige

Zašto Bog dopušta patnju - knjiga

»Znaš li uočiti povezanost  između odbacivanja i kasnijih  događaja, koja su ti  omogućila duhovni razvoj?  Znaš li zahvaljivati Bogu za  „ljude-čudovišta”, za one  koji su žderali tvoje osjećaje,  iskorištavali te, gurali  te na samo dno i zatvarali  te u sebe? Nisi li upravo  zahvaljujući njima naučio  onu pravu molitvu i otkrio  istinsku vezu s Bogom?  Primjećuješ li da te samo  životne oluje, bure, krizne  situacije i događaji velike  emotivne snage bude iz  letargije, iz vegetirajućeg  stanja i na taj način čine  od tebe čovjeka, stavljaju  tvoje noge na Božji put?  Sotona, kako vidimo, ne  samo da nas muči istinskim  nemirima nego isto tako i  lažnim mirom. (…)«

Ulomak iz knjige 

O knjizi “Zašto Bog dopušta patnju?”

Znaš li uočiti povezanost između odbacivanja i kasnijih događaja, koji su ti omogućili duhovni razvoj? Znaš li zahvaljivati Bogu za „ljude-čudovišta”, za one koji su žderali tvoje osjećaje, gurali te na samo dno, iskorištavali te i zatvarali te u sebe? Nisi li upravo zahvaljujući njima naučio onu pravu molitvu te otkrio istinsku vezu s Bogom? Primjećuješ li da te samo životne oluje, bure, krizne situacije i događaji velike emotivne snage bude iz letargije, iz vegetirajućeg stanja i tako čine od tebe čovjeka, stavljaju tvoje noge na Božji put? Sotona, kako vidimo, ne samo da nas muči istinskim nemirima nego jednako tako i lažnim mirom. (…)

Iz knjige

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Najčitanije

Na vrh