Duhovnost

O PONIZNOSTI

Zašto Bog bira one koje svijet odbacuje Što se više osjećamo nedostojni biti u prisutnosti Svetoga, to nas On više prima. I unatoč našim slabostima i našim grijesima, Gospodin nam povjerava važne uloge kako bismo Mu služili u Crkvi…

Zašto Bog bira one koje svijet odbacuje

Foto: Shutterstock


 

(Lk 5,1-11)

 

Gospodin uzvisuje ponizne jer…

U povijesti Crkve mnogi su veliki grešnici postali veliki sveci. Kada grešnik primi svjetlo Božje svetosti, čini ono što je učinio Petar vidjevši Isusovu slavu i svetost preko čudesnog ulova ribe. Vidjevši Isusovu svetost, Petar iskrena srca kaže: „Gospodine, idi od mene, grešnik sam!“ Petrov povik je povik duboke poniznosti. Zato se Isusov pogled spustio na Petra koji ima ponizno srce. Stoga, Isus kaže Petru: „Učinit ću od tebe ribara ljudi za kraljevstvo Božje“. Gospodin uzvisuje ponizne jer oni uzvisuju Boga.

Najljepše je što sebe uvijek vidi nedostojnim da bude u Gospodnjoj prisutnosti. Kako je važno reći…

Gledajući i kušajući Božje milosrđe, čovjek ima samo jednu namjeru i samo jednu želju: uroniti u Božju svetost. Najljepše je što sebe uvijek vidi nedostojnim da bude u Gospodnjoj prisutnosti. Kako je važno reći: ‘Gospodine, nisam dostojan ući u tvoj sveti hram… Slaviti Euharistiju… Primiti Te… Biti s braćom u vjeri.’ Što se više osjećamo nedostojni biti u prisutnosti Svetoga, to nas On više prima. I unatoč našim slabostima i našim grijesima, Gospodin nam povjerava važne uloge kako bismo Mu služili u Crkvi. Gospodin za služenje bira one koje svijet odbacuje. Kad bi mnogi biskupi i mnogi svećenici bili ponizniji, crkve bi bile pune grešnika voljnih da postanu veliki sveci. Arški Župnik je uvijek imao crkvu punu poniznih grešnika. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh