Svjedočanstva

DON PROBO VACCARINI

Zaredio se je nakon što mu je supruga preminula, a četvorica njegovih sinova također su svećenici

Zaredio se je nakon što mu je supruga preminula, a četvorica njegovih sinova također su svećenici

Don Probo Vaccarini/ foto: salvatoreloleggio.blogspot.com


 

Don Probo Vaccarini jučer je proslavio 100. rođendan. Rođen je 4. lipnja 1919. godine. Ovaj talijanski svećenik ima zanimljivu životnu priču. Zaređen je u 69. godini nakon što mu je preminula supruga s kojom ima tri kćeri i četiri sina, prenosi Catolich News World.

Nakon smrti supruge sve se je više počeo uključivati u Crkvu. Veliki je štovatelj Padra Pija. Kao udovac i uz podršku svoje obitelji završio je studij teologije. U svibnju 1988. godine zaređen je za svećenika. Četvorica njegovih sinova također su svećenici. Svečanu misu proslavio je s biskupom Francescom Lambiasijem u katedrali u Riminiju.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh