Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zar mi je suđeno biti nesretan/nesretna kad ne dobivam ljubav i poštovanje?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, jako mi je teško kada ne dobivam od supružnika što mi je potrebno. Moram priznati da se često ne pitam i ne trudim dati što njemu treba, ali opet ja nekako tražim svoje. Isto tako, kada reagiram burno, često razmišljam na način i optužujem supružnika da je on kriv za to i da je on/ona drugačiji/a da ja ne bi tako reagirao/la. Ovise li uistinu moja reakcija o ponašanju moga supružnika? Ovisi li moja, naša sreća o tome kako se moj supružnik ponaša? Zar mi je suđeno biti nesretan/nesretna kad ne dobivam ljubav i poštovanje? Zar ako moj supružnik ne uspijeva biti osoba kakvu želim, da li mi je suđeno da budem žalostan/žalosna čitav život? Da se stalno svađamo?

Želim djelovati drugačije, a ne padati u mentalitet žrtve

To nije i ne može biti istina, ma koliko se meni tako često čini. Želim danas prihvatiti i shvatiti uz Tvoju pomoć da sve što učinim bez ljubavi i poštovanja, da je to moj problem. Želim djelovati drugačije, a ne padati u mentalitet žrtve koji razara mene i naš brak. Neću očekivati savršenstvo, neću se pokolebati kada padnem, već želim vidjeti u takvim situacijama kako reagiram i vidjeti to kao priliku da radim na sebi i promijenim se, jer samo tako mogu promijeniti supružnika. O hvala ti Bože na toj istini i našim različitostima! Pomozi mi! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često se prema poslovnim suradnicima i kolegama ponašamo bolje nego prema supružnicima. Zar su mi oni vrjedniji? Nisu, samo smo odlučili zastati i reagirati drugačije. Razmislimo…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh