Evangelizacijski susreti

ZAPOČEO DRUGI HOD ZA ŽIVOT U ZAGREBU // Hajdi Begović: Svaki čovjek ima pravo roditi se, živjeti svoje snove i svoj život

Hajdi Begović: Svaki čovjek ima pravo roditi se, živjeti svoje snove i svoj život

Foto: Hod za život

 

U Zagrebu je započeo drugi po redu Hod za život, kojemu je prethodila press konferencija za novinare. Članovi koordinacijskog tima Hoda za život odgovarali su na pitanja novinara i još su jednom pozvali sve da se pridruže hodu i da slave život

U Zagrebu je započeo drugi po redu Hod za život, kojemu je cilj podići razinu svijesti kod ljudi o tome kada zapravo počinje ljudski život, te da svaki čovjek ima pravo na njega. Hodu za život prethodila je press konferencija za novinare, na kojoj su članovi koordinacijskog tima odgovarali na pitanja novinara.

Svi smo dobili priliku živjeti svoj život

Glavna koordinatorica Hoda za život u Zagrebu, Hajdi Begović, na upit što žele postići ovom inicijativom, odgovorila je sljedeće: „Želimo sve ljude posvijestiti da je život temeljno ljudsko pravo i da svaki čovjek ima pravo roditi se, živjeti svoje snove i svoj život.”. Također, dodala je da „smo svi mi dobili priliku živjeti svoje živote, zauzimati se za ono što je nama bitno pa i čak oni koji su protiv – oni se zauzimaju za ono što je njima bitno”.

Svako je dijete dobrodošlo na svijet

Kristina Bakula, jedna od članica koordinacijskog tima, istaknula je činjenicu da su u razgovoru sa ženama primijetili da sve žene ne znaju da djetetu srce počinje kucati s 18 dana, te da su unutarnji organi i vanjski udovi formirani već u sedmom tjednu trudnoće.

Na upit „Što nakon rođenja?”, i komentar da je društvo ‘negativno nastrojeno’ na djecu koje se rode izvan braka, Bakula je odgovorila: „Svako je dijete dobrodošlo na ovaj svijet, bez obzira na okolnosti, to želimo poručiti svakoj majci.” Bakula je također istaknula da postoje udruge koje pomažu ženama koje ostanu trudne u težim životnim uvjetima, kao što je Betlehem, te je apelirala i na druge institucije da se uključe i pomognu ženama koje se nađu u takvoj situaciji.

Hodu za život priključio se i ministar vanjskih posova, Davor Ivo Stier.

Najčitanije

Na vrh