Aktualnosti

„40 DANA ZA ŽIVOT“

Započela pro-life kampanja u New Yorku: Pogledajte kako je izgledala procesija krunice za nerođenu djecu u jednom od najvećih svjetskih gradova Stotine je ljudi prisustvovalo misi i procesiji mira u New Yorku, te molilo za Kristovo milosrđe za sve one koji su u opasnosti da budu pobačeni…

Foto: Jeffrey Bruno

 

U subotu su, u New Yorku, stotine prisustvovale početku proljetne kampanje 40 dana za život. Nakon mise, koju je služio biskup Peter Byrne iz Newyorške nadbiskupije u bazilici stare katedrale sv. Patrika, uslijedila je procesija krunice do lokalne klinike za pobačaje i planirano roditeljstvo.

Svećenici i vjernici okupili su se kako bi molili za Kristovo milosrđe i iscjeljenje za sve one koji su u opasnosti da budu pobačeni. Susreli su se s protivnicima njihovih ideja, ali su ostali snažni pred verbalnim zlostavljanjem i vikanjem.

Podsjetimo se, 40 dana za život pro-life je molitvena inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece, koja je započela 2004. godine od strane lokalnih kršćanskih zajednica u Teksasu. Inicijativa se sastoji od 40 dana molitve i posta u kombinaciji s miroljubivim bdijenjem ispred klinike ili bolnice u kojima se vrše pobačaji, te u osvješćivanju lokalne zajednice o problemu pobačaja.

Ovdje možete pogledati galeriju fotografija iz New Yorka:

Izvor: Aleteia

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh