Svjedočanstva

DR. LESLIE KEEGEL

Zamolio sam svoju dvogodišnju kći da moli za mene. Evo što se dogodilo

Zamolio sam svoju dvogodišnju kći da moli za mene. Evo što se dogodilo

Foto: Shutterstock

 

„Julie, dođi se moliti za mene. Umirem!“

Ovo zadnje sam dodao radi efekta znajući dobro da moja dvogodišnja kći još ne razumije značenje smrtnosti.

Brzo me poslušala. Ipak su ona i njezine dvije sestre bile „iskusne“ iscjeliteljice u vjeri

Trebao sam propovijedati na nizu evangelizacijskih sastanaka u istočnome dijelu Šri Lanke, ali sam se razbolio. Ležao sam na istrošenom kauču i pokušavao spavati između napada slabosti, a Julie je, blaženo nesvjesna svega, utrčala u prostoriju.

Brzo me poslušala. Ipak su ona i njezine dvije sestre bile „iskusne“ iscjeliteljice u vjeri. Često bi se nakon službe s drugom djecom igrale crkve. Uz ostale liturgijske dužnosti, to je uključivalo i izbacivanje demona i polaganje ruku na bolesne. Tko kaže da se djeca dosađuju u „velikoj crkvi“? Ona upijaju više nego što smo svjesni.

Zato je Julie poznavala proceduru i položila je ruke na moj trbuh. „Kako je osjetljiva na Duha“, pomislio sam, „točno zna gdje se virus nalazi.“ Ali njezina me molitva iznenadila.

Nakon ove molitve od jedne rečenice otišla je za svojim poslom krajnje uvjerena u Božju silu. Začudo, odmah sam zaspao…

„Isuse“, dobar početak, počela je uspostavljanjem autoriteta po najmoćnijem imenu u svemiru. „Isuse, blagoslovi ovu hranu!“

Nakon ove molitve od jedne rečenice otišla je za svojim poslom krajnje uvjerena u Božju silu.

Začudo, odmah sam zaspao. Probudio sam se savršeno zdrav, čak sam bio u stanju otići na sastanak koji je završio osnivanjem još jedne crkve.

Djeca mogu hodati u prirodnom i silnom Božjem pomazanju. Moramo ih proučavati, kao što je Isus rekao, da bismo uvidjeli koliko smo mi odrasli ispali iz čistoće i nevinosti dječjega pouzdanja.

Pitam se ne varamo li i sebe i njih kada malo očekujemo od njihove sposobnosti služenja. Što bi bilo kada bi se crkve manje bavile zabavom, a više osnaživanjem svoje djece? Što bi bilo kada bismo ih poslali kao u Dj 1,8? Taj moćan odlomak nigdje ne isključuje mlade.

duh gospodinov korice 3dIz knjige „Duh Gospodinov je na nama“ autorâ dr. Leslieja Keegela i Roberta Hunta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni od 36 umjesto 90 kuna – ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh