Aktualnosti

LIJEPE VIJESTI

Žalbeni sud u Engleskoj stao u obranu života: Trudnici s teškoćama u razvoju neće izvršiti prisilan pobačaj „Ovo je dobrodošla odluka koja će spasiti život nerođenog djeteta i majku od prisilnog kasnoga abortusa, i mnogo nepotrebne tjeskobe“ – rekla je Clare McCarthy, glasnogovornica udruge 'Pravo na život' u Velikoj Britaniji

Žalbeni sud u Engleskoj stao u obranu života: Trudnici neće prisilno izvršiti pobačaj, kako je prethodno odlučio Sud za zaštitu

Foto: Shutterstock


 

Žalbeni sud u Engleskoj izjasnio se je po pitanju odluke da se trudnoj ženi s teškoćama u razvoju izvrši prisilan pobačaj, kako je prethodno odlučio tamošnji Sud za zaštitu, javlja CNA.

U odluci donesenoj 24. lipnja, engleski Žalbeni sud poništio je odluku Suda za zaštitu. Prema izvješćima Press Associationa, suci su rekli da će kasnije dati potpuno objašnjenje svoje odluke.

Glasnogovornica udruge Pravo na život u Velikoj Britaniji, Clare McCarthy, pozdravila je odluku u priopćenju objavljenom u ponedjeljak:

„Ovo je dobrodošla odluka koja će spasiti život nerođenog djeteta i majku od prisilnog kasnoga abortusa, i mnogo nepotrebne tjeskobe. Međutim, strašna prvostupanjska odluka nikada nije trebala biti donesena. Nažalost, bojim se da to nije jedini slučaj“, rekla je McCarthy.

„Pozivamo Ministarstvo zdravstva da što prije otkrije koliko je žena bilo prisiljeno na pobačaj u Velikoj Britaniji u posljednjih 10 godina, i da jasno da do znanja kako će učiniti sve da se to ne ponovi.“

Žalba je uslijedila nakon što su tisuće ljudi potpisale peticiju kojom se poziva ministra zdravstva i socijalne skrbi u SAD-u, Matthewa Hancocka, da intervenira u slučaju.

Dvojica katoličkih biskupa u Velikoj Britaniji također su se izjasnili protiv te odluke.

„Prisiljavanje žene da izvrši pobačaj protiv njene volje, kao i ona njezine uže obitelji, narušava njezina ljudska prava, a da ne spominjemo pravo njezina nerođenog djeteta na život u obitelji koja se zalaže za brigu o djetetu“, rekao je John Sherrington, pomoćni biskup nadbiskupije Westminster.

Više o prvostupanjskoj odluci Suda za zaštitu možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh