Aktualnosti

HVALE VRIJEDNO

ZAKLADA SVETI DOMINIK SAVIO U zajedništvu s Misionarima Krvi Kristove dodijeljene stipendije za novu školsku/akademsku godinu Prošle subote, 16. studenoga, Zaklada Dominik Savio, održala je prigodni program povodom dodjele stipendije za novu šk./ak. godinu. Zaklada, osim učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja, pomaže i djeci bez roditelja, djeci samohranih roditelja, obitelji s više djece...

Foto: Zaklada sveti Dominik Savio


 

Utemeljitelji Zaklade sveti Dominik Savio uz nekolicinu svojih podupiratelja 16. studenoga 2019. obilježili su svoj prvi susret s novim stipendistima, kao i s onim postojećima koje Zaklada podupire od prošle školske/akademske godine.

Ove godine upravni je odbor Zaklade donio odluku o dodjeli 13 stipendija, među kojima je devet novih.

Zaklada sveti Dominik Savio osim materijalne potpore pruža utočište i sigurnost šire obitelji, kroz brigu i interes za svakog od svojih stipendista.

Isijavati radost, uvijek i svugdje ispunjavati svoje svakodnevne dužnosti u ljubavi, davati najviše od sebe, izvršavati mala djela ljubavi, nikad ne izgubiti osjećaj za dobro – bile su glavne poruke propovijedi

Susret se je održao u prostoru, te u zajedništvu s Misionarima Krvi Kristove, s p. Marijanom Zubakom, magistrom bogoslova Družbe Misionara te s bogoslovima.

Okupljeni su susret započeli klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom nakon čega je uslijedila Sveta Misa. Okosnica propovijedi bio je zaštitnik Zaklade, sveti Dominik Savio i njegov recept za svetost kao smjernica mladim stipendistima na putu za život. Na tragu sv. Dominika, isijavati radost, uvijek i svugdje ispunjavati svoje svakodnevne dužnosti u ljubavi, u školi, među prijateljima, na fakultetu, davati najviše od sebe, izvršavati mala djela ljubavi, u osmjehu, razgovoru, nikad ne izgubiti osjećaj za dobro – bile su glavne poruke propovijedi.

U molitvi vjernika upućene su prošnje za sve stipendiste Zaklade, njihove obitelji kao i za rad Zaklade da bude vođena Duhom Svetim u svom djelovanju s mladima.

Nakon Svete Mise prisutni su iskazali čast relikvijama svetog Dominika Savia. Uslijedio je bogat glazbeni program, te svjedočanstvo mladog bogoslova Misionara krvi Kristove nakon čega su stipendisti potpisali ugovore za novu školsku/akademsku godinu. Susret je završio međusobnim druženjem uz prigodnu zakusku.

Stipendisti su na dar dobili knjigu, životopis svetog Dominika Savia „Rođen za nebo“, molitvenik s pobožnostima svetom Dominiku Saviu te krunicu posebno namijenjenu štovanju svetog Dominika.

I ovaj je susret Zaklade posvjedočio ljubav kroz zajedništvo, blizinu, radost, milosrđe.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh