Aktualnosti

POMAŽE NAJPOTREBITIJIMA

Zaklada sv. Dominik Savio obilježila spomendan rođenja svog sveca zaštitnika susretom s prvim stipendistima To je bilo divno iskustvo međusobne ljubavi kojom Zaklada potvrđuje svoje poslanje da svoje stipendiste i njihove obitelji, osim materijalnom brigom, još više prati molitvom i duhovnim jedinstvom

Zaklada sv. Dominik Savio obilježila spomendan rođenja svog sveca zaštitnika susretom s prvim stipendistima

Foto: Zaklada sv. Dominik Savio. Čašćenje relikvija sv. Dominika Savija prigodom prvog susreta sa stipendistima


 

Zaklada sv. Dominik Savio, koja pomaže djeci bez roditelja, obitelji s više djece, studentima slabijeg imovinskog stanja, u subotu 9. ožujka obilježila je spomendan rođenja svetog Dominika za Nebo zajedničkim druženjem s prvim stipendistima Zaklade.

Susret, za koji su se utemeljitelji Zaklade pripremali devetnicom sv. Dominiku, započeo je Misom koju je predvodio p. Marijan Zubak, magistar bogoslova Družbe misionara Krvi Kristove u Zagrebu. Svetoj Misi prisustvovali su članovi Zaklade, utemeljitelji te prvi stipendisti.

U propovijedi p. Zubak osvrnuo se na sveti život mladog i velikog sveca sv. Dominika Savija koji je u svemu što je činio nasljedovao Krista, te je na tragu Dominikovih odluka poželio Zakladi da raste u svom djelovanju i širenju dobra na zemlji, posebno u radu s mladima. U molitvi vjernika upućene su prošnje za sve mlade, za stipendiste Zaklade i njihove obitelji, za sve majke koje ne mogu imati djecu, a koje posebno zagovara sveti Dominik Savio, te za rad Zaklade, da u svom pomaganju u školovanju mladih bude vođena Duhom Svetim.

Nakon zajedničke svete Mise svi prisutni pristupili su čašćenju relikvija sv. Dominika Savija.

Relikvijar sv. Dominika Savija

 

Druženje se nastavilo u prostorima Družbe misionara Krvi Kristove u radosnom i prijateljskom ozračju. Bila je to iznimna prilika za bliže upoznavanje sa stipendistima i svim članovima Zaklade kao i sa svećenicima i bogoslovima Družbe misionara Krvi Kristove.

To je bilo divno iskustvo međusobne ljubavi kojom Zaklada sveti Dominik Savio potvrđuje svoje poslanje da svoje stipendiste i njihove obitelji, osim materijalnom brigom, još više prati molitvom i duhovnim jedinstvom.

Zakladi sveti Dominik Savio koja nosi ime mladog i u odlukama za dobro odlučnog sveca želimo još puno ovakvih radosnih i plodonosnih susreta.

Detalje o djelovanju ove mlade zaklade, koja je utemeljena prošle godine na spomendan rođenja sv. Dominika, možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh