Duhovnost

P. MARKO GLOGOVIĆ

Zajednička molitva čini čuda – miri nepomirene, spaja rastavljene, vraća snagu, daje radost… „A sve besplatno i snagom bezuvjetne Božje ljubavi...“ 🕊

Pater Marko: Zajednička molitva čini čuda

Foto: Shutterstock


 

Čitali smo valjda svi ove, fatimske godine (pisano 2017., op. aut.), da je sestri Luciji bilo povjereno od strane Gospe da će se posljednji rat između Boga i Sotone odvijati baš za – obitelj. To je dakle, ultimate fight. Današnji naraštaji, koji još razmišljaju, itekako dobro razumiju o čemu je riječ, što se možda prije nije moglo toliko razabrati. Uzroke i posljedice vidimo i osjećamo, obitelji su uglavnom sve zahvaćene korozijom beznađa, rastava, nasilja, ovisnosti, preljuba, raspada u svim oblicima, gađane su teškom artiljerijom moderna načina života, gdje je vjeroispovijedanje svedeno na puki folklor. Nezaposlenost, nemoral, elite bez mozga i srca, sveobuhvatna konfuzija i erozija vrijednosti, psihički slomovi, dugovi i krediti, egzodusi u „obećane zemlje“ i milijun drugih ponižavanja, kidanja, mlaćenja, isisavanja pravednosti i poštenja i ljubavi i mira pogađaju naše obitelji, koje se tope u moru malodušnosti i ravnodušnosti. No još nije kasno, još nije sve potonulo, još se i ponovno se – Isus Krist rađa!

Kad jednom krene zajednička molitva, nećete moći bez nje…

Detektirao sam jedan antidotum (protuotrov) koji bi se mogao uspješno primijeniti, samo kad bismo malo vježbali i odvažili se na tu revolucionarnu zamisao. Dakle smatram da bi povratak obiteljskoj molitvi bio spasonosna obrana i zaštita u ova vremena galopirajućih sila koje su se svom žestinom obrušile na obitelj kao sliku Božjeg zajedništva i kao nositeljicu društva u cjelini. Što mislite, najdraži? Da probate? Da se ugase sve stvarčice koje imaju ekrane i da se upale srca i oči i ruke za Gospodina? Da se surfa po Bibliji, da se tipka po krunici, da se upali svijeća umjesto skrinsejvjora? Mame i žene, izvucite nešto dobro od one nesretne Eve i vlašću koju imate nad muževima, i tatama, i dečkima, i zaručnicima na lijep ih način nagovorite da ustanu iz apatije, da hrabro započnu bitku za svoje i za sebe. Kad jednom krene zajednička molitva, nećete moći bez nje. A ona čini čuda, miri nepomirene, spaja rastavljene, vraća snagu, daje radost, donosi mnoge životne blagoslove, zdravlje, pobjede nad padovima; poništava magiju, prokletstvo, posljedice hule i bogopsovke, vračanja i gatanja, vraća nadu i pridiže klonule. I još mnogo, mnogo toga. A sve besplatno i snagom bezuvjetne Božje ljubavi.

Iz knjige „Ak’ odrastem bit ću katolik” autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje..

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh