Hrvatska

9. 11. U CERNIKU PORED NOVE GRADIŠKE

Zajednica „Prilika za Susret”: Dođi na druženje, stekni nove prijatelje i upoznaj ljubav svog života! Zajednica „Prilika za Susret” poziva na jesenski nadbiskupijski susret za mladiće i djevojke u zrelim godinama, koji će se održati 9. studenoga u Cerniku kod Nove Gradiške. Dođi, zabavi se i upoznaj nekoga!

Foto: Shutterstock

 

„Prilika za Susret”, zajednica u Osijeku koja okuplja mladiće i djevojke u zrelijim godinama, a koji su u potrazi za partnerima za brak, organizira susret neudanih i neoženjenih u nedjelju, 9. studenog, u samostanu sv. Petra, apostola u Cerniku pored Nove Gradiške s početkom u 10 sati.

Kako je voditelj zajednice „Prilika za Susret” Tomislav Belavić najavio u HKR-ovoj emisiji „Aktualno”, riječ je o susretu koji će prvenstveno okupiti zainteresirane osobe koje imaju iznad 30 godina iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, ali susret je otvoren za osobe iz cijele Hrvatske.

„Cilj naše zajednice je poticati mladiće i djevojke da se izvuku iz svakidašnjice, da naprave korak dalje te da se počnu više družiti. To je naša misija, da se druže u opuštenoj atmosferi”

„Zbog mnogih upita iz cijele Hrvatske, odlučili smo omogućiti dolazak svih neudanih i neoženjenih izvan granica naše nadbiskupije. Cilj naše zajednice je poticati mladiće i djevojke da se izvuku iz svakidašnjice, da naprave korak dalje te da se počnu više družiti. To je naša misija, da se druže u opuštenoj atmosferi”, naglasio je Belavić.

Objasnio je kako društvo u kojem živimo, posao kojim se bavimo, tempo koji je sveprisutan sprečava mnoge da pronađu vrijeme za sebe, iako ponekad to uistinu žele.

„Već dvije godine svakog petka okupljamo se u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, ali djelujemo i u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Zašto je potrebna naša zajednica?

Mladići se boje odbijanja, a djevojke neizvjesnosti i nesigurnosti

Naime, mladići se u godinama iznad 30 nađu u strahu od odbijanja. Ponekad se muškarac od odbijanja osjeća ugroženo te izgubi volju za daljnje druženje. Nakon što ga, primjerice prijateljica koja mu se sviđa odbije nakon dva ili tri puta, osjeti se razočaranim. Ako je imao sličnu situaciju, to mu dotakne i staru ranu.

Djevojke s druge strane imaju strah od neizvjesnosti i nesigurnosti: „Ulazim li u vezu ili prijateljstvo s novom osobom?“ Odjednom se postavljaju pitanja: „Kako ući u vezu? Kako ući u brak?“ I muške i ženske osobe doživljavaju strahove, a mi ih pokušavamo u zajednici nadići”, istaknuo je voditelj zajednice „Prilika za Susret” Tomislav Belavić.

Član zajednice Slaven Marodt objasnio je kako osobe koje su starije od 30 godina prekinu veze s društvom iz srednje škole i s fakulteta te ostanu sami i usamljeni ako nisu pronašli ljubav u mlađim godinama.

„Ljudi uglavnom ispod 30-e nađu među društvom svoju ljubav i ostvare vezu, ali postoje i oni drugi koji jednostavno to ne pronađu ili zbog rana ili drugih poteškoća, strahova. Nekima prođe i 30-a i 40-a i dalje smo u stadiju traženja. Nekako se i od muškaraca traži da naprave prvi korak“, nadodao je Marodt.

Priznao je kako je uistinu najstresniji korak – poziv van, ali najgori se scenarij ipak ne ostvari.

Tomislav Belavić je naglasio kako se upravo u njihovoj zajednici razbijaju ti stereotipi i omogućuje uistinu susret neudanih i neoženjenih bez ikakvih očekivanja.

“Sretni smo radi tri sklopljena braka i desetak ostvarenih veza. Htjeli bismo da nam se osobe javljaju o svojim vezama kako bismo znali kome pomažemo”, poručio je Belavić.

Informacije

Članovi zajednice „Prilika za Susret” okupljaju se svakog petka u 19 sati u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku. Organiziraju različite aktivnosti: predavanja, svjedočanstva bračnih parova, klanjanja, hodočašća te ležernija druženja uz filmske večeri i izlete.

Više o samom susretu u Cerniku doznajte na njihovoj Facebook stranici, a za dodatne informacije na raspolaganju je i e-mail adresa: [email protected].

Iz Zajednice pozivaju:

»Nakon vrlo uspješnog i predivnog proljetnog susreta, pozivamo sve mladiće i djevojke u zrelim godinama na naš jesenski nadbiskupijski susret pod geslom „Muško i žensko stvori ih Bog“. Susret će se održati 9. 11. 2019. u samostanu sv. Petra Apostola u Cerniku pored Nove Gradiške. Vidimo se!“

Pozivamo sve mladiće i djevojke u zrelim godinama koji mogu i žele sklopiti kršćanski brak na naš 2. nadbiskupijski…

Objavljuje Prilika za SusretSubota, 19. listopada 2019.

Izvor: hkm.hr; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh