Hrvatska

DJELA LJUBAVI

Zagrepčanku oduševila gesta jednog konobara prema starijoj gospođi Gesta konobara dirnula je nju i društvo, a dirnula je i nas. Širite ljubav; dijelite s onima koji nemaju

Foto: Pixabay, tookapic

 

Jedna Zagrepčanka je u grupi na Facebooku podijelila lijepu priču o zaposleniku jedne palačinkarnice u Zagrebu. Objavu vam prenosimo u cijelosti:

„U moru loših vijesti i groznih zbivanja u svijetu, ipak mi se vraća vjera u dobre ljude. Jučer oko 21 sat, odlučim otići s ekipom do Činkice Špansko. Sjednemo, naručimo i dok smo čekali jelo, primijetim stariju gospođu (možda je i gospodin, ali bio je mrak i nisam vidjela dobro) kako stoji ispred. Nakon par sekundi, gospođa otvara vrata, ljubazno pozdravi i dolazi konobar.

‘Nema na čemu, dođite slobodno i sutra. Uvijek ste dobrodošli’

Kratko su stajali ispred i pričali kada sam čula da je gospođa pitala ‘ima li ičega za mene i danas?’, na što konobar odgovara ‘naravno, pričekajte samo da napravim.’ Primijetila sam da je gospođa bakica bila hodala uz pomoć štapa i sa sobom imala nekoliko vrećica s povratnom ambalažom, pretpostavljam da je u iznimno lošoj financijskoj situaciji. Nekoliko minuta poslije, dolazi konobar s vrećicom u kojoj su bile, pretpostavljam palačinke, umotane u foliju. Daje ih gospođi, ona se zahvaljuje i zagrli ga, na što gospodin konobar odgovara ‘Nema na čemu, dođite slobodno i sutra. Uvijek ste dobrodošli.’ Sjedim onako s društvom, sa suzama u očima i zahvalnosti na dobrim ljudima”, napisala je.

Za kraj je poručila: „Budite dobri jedni prema drugima, uvijek se vrati duplo. Hvala gospodinu konobaru što je prije svega ispao čovjek i nenadano meni i mome društvu uljepšao večer ovom nesebičnom gestom.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh