Vijesti

ZAGREB // Svečana premijera dokumentarnog filma „Marijanski zavjet za Domovinu”

Svečana premijera dokumentarnog filma Marijanski zavjet za Domovinu

Foto: Marijanski zavjet za domovinu


 

Dokumentarni film „Marijanski zavjet za Domovinu” pruža uvid u značaj i smisao zavjetnog hoda za Domovinu

Premijera dokumentarnog filma „Marijanski zavjet za Domovinu” i predstvaljanje trećeg zavjetnog hodočašća, održat će se 24. svibnja u Kaptol Boutique Cinema (Nova ves 17) u Zagrebu.

O dokumentarnom filmu

Dokumentarni film donosi najzanimljivije trenutke Marijanskog zavjeta za Domovinu, hodočašća kojeg Bratovština ogranizira treću godinu za redom, od 10. lipnja do 24. kolovoza. Na hodočašću sudjeluju mladi, branitelji kao i drugi suradnici, koji se priključuju na rutama diljem zemlje.

Put kojim se hodočasnici kreću dug je 1700 kilometara i prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske, te dijelom Bosne i Hercegovine. Hodočašće traje 75 dana.

Film pruža uvid u smisao i značaj zavjetnog hoda

Film, prikazujući iskustva sudionika i domaćina po mjestima prolaska, pruža uvid u smisao i značaj Marijanskog zavjeta za Domovinu  i zavjetnog hoda za pojedince, branitelje koji su za vrijeme rata prošli tim putem, kao i za mlade ljude koji svoj doprinos žele dati upravo kroz zahvalnost i molitvu za domovinu u kojoj žive.

Pokroviteljstvo

„Marijanski zavjet za Domovinu” pod pokroviteljstvom je predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske – čijim je financiranjem i snimljen dokumentarni film.

Premijera dokumentarnog filma započet će u 18 sati.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh