Aktualnosti

20. SRPNJA

Zadnji karizmatski susret u Voloderu, oproštajni susret vlč. Nikole Majcena U župi su često gostovali Kristofori, ali i drugi karizmatici među kojima su bili i Joanne Petronella iz Sjedinjenih Američkih Država i Marino Restrepo

Zadnji karizmatski susret u Voloderu, 'oproštajni' susret vlč. Nikole Majcena

Foto: Facebook stranica Župa Voloder


 

Danas će se održati zadnji karizmatski susret u župi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu, oproštajni susret župnika vlč. Nikole Majcena koji uskoro započinje službu u drugoj župi.

Velečasni Majcen zadnjih pet godina organizirao je mjesečne karizmatske susrete u župi. On je, kako nam priča, samo nastavio s onim što je radio u župama u kojima je prethodno služio – u Štefanju i Budaševu. Susreti su se održavali jednom mjesečno, a sastojali su se od slavljenja, svete mise, molitve i polaganja ruku, te po potrebi i bolesničkog pomazanja.

U župi su često gostovali Kristofori, ali i drugi karizmatici među kojima su bili i Joanne Petronella iz Sjedinjenih Američkih Država i Marino Restrepo.

Na pitanje o tome je li uočio konkretne plodove karizmatskih susreta koji se zadnjih pet godina održavaju u župi, vlč. Majcen nam je rekao:

„Zamijetio sam da je određen broj ljudi – ‘malo stado’ – imao jako velike duhovne koristi. Snažna su zajednica, molimo zajedno, a većini to nije zanimljivo.“

Ono što mu je posebno drago, kako nam priča, jest činjenica da se je u župi konačno formirao slavljenički bend, što im je nedostajalo.

Karizmatski će susret započeti slavljenjem u 18 sati, a od 17 sati bit će prilika za svetu ispovijed. Vlč. Majcen govorit će o tome kako hoditi u vjeri, a na susretu će predavanje održati i Josip Lončar, na temu Kako prikazati svetu Misu.

Gabriela Jurković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh