Duhovnost

SVETA MALA TEREZIJA

Zaboravite nastojati postići svetost po vlastitom receptu Prestani se opirati i kraljevstvo će Božje doći po tebi

Foto: Pixabay, reenablack

 

Zaboravite nastojati postići svetost po vlastitom receptu, Terezija kao da je htjela reći: ti si beskrajno slaba, nestalna i varljiva da išta postigneš na svoju ruku. Ti si kao janje što bleji, slijepo tumarajući naokolo sa svojim podijeljenim, zabludjelim srcem.

Prestani se opirati i kraljevstvo će Božje doći po tebi

Ti si kao izgubljena ovca koja pokušava dobiti petice u duhovnom indeksu niječući svoju ljudskost. Ti si kao zalutali član stada, koji stoji tamo negdje u kutu nastojeći zaliječiti svoje rane i ublažiti svoje opsesije. Prestani se opirati i kraljevstvo će Božje doći po tebi. Sjedni na pod poput djeteta i Krist će se sagnuti i podići te.

Tako ćeš dobiti snagu da budeš mučenik. Tako ćeš dobiti hrabrost da se izboriš kroz svoju patnju i usamljenost svakodnevice. Tamo ćeš dobiti radost da se okreneš izgubljenoj ovci pored sebe i uvjeriš nju/njega kao što je Krist uvjerio razbojnika koji se pokajao na križu: „’Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!’” (Lk 23,43)

Iz knjige „Košulja od vatre“, autorice Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni za 63 umjesto 90 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh