Zanimljivosti

ZABAVA ZA SVE UZRASTE

Zabavne aktivnosti kojima možete djeci približiti Božić Isprobajte ove zabavne aktivnosti primjerene pojedinoj dobi koje će djecu i odrasle usmjeriti natrag na pravo značenje blagdana, da se usredotoče na Isusa i slave Emanuela, Boga koji je s nama

Aktivnosti kojima možete djeci približiti Božić

Foto: Pixabay

 

Uzrast 0-3

Kako Božić ne bi postao blagdan za mališane koji pamte po onom maminom „ništa ne dirajte”, pružite im zabavne stvari koje mogu dodirnuti.
Pomaknite staklene ukrase i lampice na više grane na božićnom drvcu i pomozite svom djetetu da napravi zabavne ukrase za dno.


Na primjer: Nanižite na konopac komadiće obojenih papirića izrezanih na kvadrate kako biste ih objesili kao vijenac. Napravite ukrase od papira, jaslice od gline i izložite na istaknuto mjesto. Dok ovo radite ispričajte im priču o Božiću.
Kao obitelj možete i raditi kolačiće i graditi kućice od medenjaka.

Uzrast 4-7 godina

Primate li još božićne čestitke? Ako da, stavite te čestitke u jednu košare (možete izvući i one iz prijašnjih godina) i pomozite svojim mališanima da razviju osjećaj za druge tako što ćete svaku večer izvući jednu i pomoliti se za tu osobu.

Također, možete započeti obiteljsku tradiciju odabirom nove blagdanske slikovnice za čitanje na Badnju večer.

Uzrast 8-12 godina

Za nešto starije klince i nešto zahtjevniji (ne i manje zabavni) zadatci. Možete svom djetetu dodijeliti neku zemlju kojom će se pozabaviti tako da će proučiti i vama demonstrirati kako se tamo obilježava Božić. Uz to, može na primjer prirediti i neko jednostavno jelo karakteristično za tu zemlju ili naučiti neku pjesmicu i ples… Na kraju, svi zajedno se možete pomoliti za tu zemlju i njezin narod kako bi i njih obasjala Božja ljubav.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh