Osobni razvoj

'NEVIDLJIVI'

Za samce nedjeljna misa zna biti ‘križ’ Bilo da ideš sam/a na Svetu misu jer si jedini praktični vjernik u obitelji, bilo da živiš sam/a i nemaš obitelji... Osjećaj ti je sigurno poznat

Za samce nedjeljna misa zna biti 'križ'

Foto: Unsplash, Thomas Vitali

 

Gotovo uvijek sam na misu išla sama, i često bi me velike obitelji nekako zgurale na stranu, zauzele cijelu klupu i onda me hladno ignorirale kad bismo si trebali pružiti mir. Makar je to bilo shvatljivo, nekako bih se osjećala nevidljivo i kao siromah nad siromasima, osobito nedjeljom koja je često teška za nas samce i kojima bi stisak ruke, smiješak ili dodir puno značio.

Moja zadaća, umjesto da mrmljam, bila je moliti za čistoću srca, radovati se obiteljima u crkvi, njihovoj djeci, pozdravljati ljude oko sebe uzvratili mi oni ili ne, i sve to ponijeti u svijet

A opet, malo-pomalo uvidjela sam da na skroman način sudjelovati u Kristovoj usamljenosti i siromaštvu pripada sablazni križa. Moja zadaća, umjesto da mrmljam, bila je moliti za čistoću srca, radovati se obiteljima u crkvi, njihovoj djeci, pozdravljati ljude oko sebe uzvratili mi oni ili ne, i sve to ponijeti u svijet: usamljenima, zaljubljenima, ljudima dovoljno starima da mi budu roditelji, onima dovoljno mladima da mi budu djeca.

Iz knjige „Košulja od vatre“, autorice Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

 

 

 

Posjetite naš novi web-shop; pronađite knjigu za sebe: figulus.hr 

Najčitanije

Na vrh