Duhovnost

RICHARD ROHR

Za neka popodneva nemoj ništa planirati, samo idi za srcem

Za neka popodneva nemoj ništa planirati, samo idi za srcem

Foto: Shutterstock


 

Čini se da je Bog – Bog. On se već priviknuo na to, znate, to je vidio već milijun puta. Čak bilijun puta! Onda dođem ja i umišljam si da bi moje male greške mogle izbaciti Boga iz takta. To mora da je strašan ponos! Bog se uopće ne plaši različitosti. Šteta je što se Crkva plaši! Ali Bog je se ne plaši, On se ne plaši uopće, sve dok svaki od nas odražava dio velikog mozaika onoga što Bog jest. Velikog, beskrajnog, ljubećeg Boga. Nemojte se bojati ovaj tjedan uzeti malo više vremena u kojem nećete ništa raditi. Za neka popodneva nemojte ništa planirati. Na neki način «samo idite za nosom», idite za srcem.

Nemojte ništa činiti da se dogodi, samo pustite da bude, kao što bi Marija rekla, samo pustite da bude… i čekajte da vidite što će se pojaviti

Nemojte ništa činiti da se dogodi, samo pustite da bude, kao što bi Marija rekla, samo pustite da bude… i čekajte da vidite što će se pojaviti. Čekajte da vidite što će isplivati, što će izaći na površinu i ono će se stvarno pojaviti. Možda ne odmah prvi dan, možda ćete to morati ponoviti nekoliko puta. No nemojte pokušavati, što god radili ovaj tjedan, nemojte previše pokušavati.

Samo vjerujte. To se puno više tiče povjerenja i vjerovanja nego pokušavanja.

Iz knjige duhovnih vježbi fra Richarda Rohra, „Slomljen, a blagoslovljen“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh