Osobni razvoj

IZNIMNO BITNO

Što je potrebno da vaša obitelj dođe u nebo Kako bi naša djeca došla u nebo, potrebna im je vjera. Mi, roditelji, trebamo im u tome biti najveći primjer! Ali kako u tome uspjeti?! Pročitajte u ovom kratkom i jasnom tekstu!

Pet načina kako vjeru prenositi svojoj djeci

Foto: Shutterstock


 

Momci, nismo samo pozvani skrbiti i zarađivati za svoju obitelj, nego smo također pozvani voditi ih u duhovnom životu.

Ako otac ne provodi vrijeme sa svojom obitelji, vjerujte mi, nešto će drugo uletjeti na njegovo mjesto, zamijeniti njegov utjecaj na djecu i odvući ih u kojem drugom smjeru. Parafrazirat ću ovdje riječi Scotta Hahna, koji je rekao da su u ovo naše moderno vrijeme otac ili majka koji nakon odrađenog posla ne ostaju „obaviti još nešto“ na poslu danas pravi junaci. Kao muževi i očevi pozvani smo pomoći svojim obiteljima da dođu u nebo. Dakle usporimo malo, pružimo im dobar primjer, budimo uz njih, provodimo vrijeme sa svojom obitelji i bit ćemo blagoslovljeni.

Dajmo im dobar primjer u vjeri

Vjersku pouku ne možemo prepustiti samo satovima vjeronauka u školi i župi. Vjeru djeca prvotno počinju upoznavati u svojoj obitelji, a mi smo im kao roditelji dužni pružiti dobar primjer. Pritom ovih pet stvari smatram iznimno bitnima:

1. Molitva

Neka molitveni život bude naš prioritet.

Molite zajedno kod zajedničkog obroka. Molite s djecom prije spavanja. Svi zajedno otiđite na klanjanje. Vidjeti oca na koljenima prizor je koji može duboko utjecati na dijete. Sve započinjite molitvom.

2. Primjeri kreposti

Naša će djeca biti onakvima kakvima ih odgajamo.

Oni u nama trebaju vidjeti čvrste temelje sazdane u Bogu, vjernost Crkvi, kreposti na djelu, predano služenje drugima, snažan molitveni život i dosljednost u tome da činimo dobro bez obzira na sve. Ili ćemo našu odgovornost za odgoj djece prepustiti utjecaju medija, poznatih osoba iz svijeta zabave i njihovim vršnjacima?

3. Sazrijevanje u vjeri

Budite primjer djeci na njihovu putu vjere.

Ako mama i tata svojim djelima djeci pružaju dobar primjer, ona će rasti u molitvi, služenju Kristu, sakramentnom životu, davanju za Crkvu.

4. Čitanje i učenje

Djecu ne možemo naučiti nešto što sami ne razumijemo.

Zajedno kao obitelj čitajte Sveto pismo i proučavajte Katekizam Katoličke Crkve. Čitajte kršćansko štivo i razgovarajte s djecom o tome što vas je dojmilo.

5. Ljubav prema euharistiji

Od rane dobi prenosite im poštovanje i ljubav prema Kristovu Tijelu.

Približite im sveta otajstva i nikada odlazak na misu ne shvatite olako.

(…)

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh