Duhovnost

OZDRAVLJATI BOLESNE

Za Božju iscjeljujuću silu postoje uvjeti! Kada mi učinimo svoj dio, onda i On izvrši svoj

Foto: Pixabay

 

Mnogi se ljudi iznenade kada shvate da za Božju iscjeljujuću silu postoje uvjeti! Uz to, dok ovo čitaš, želim te podsjetiti, i potaknuti, da u svakoj situaciji upamtiš da je Bog suveren!
Bog može učiniti sve što želi, onda kad to želi i kome god želi!

Kada mi učinimo svoj dio, onda i On izvrši svoj

Onog trenutka kada mislimo da smo sve razumjeli u vezi s ozdravljanjem i da imamo svoje male sheme i formule, znaš li što se tada dogodi? Bog tada „okrene“ cijelu stvar i kaže: „Gledaj, sad ti želim pokazati da to mogu uraditi i na drugačiji način!“
No i pored ovoga postoje neke osnovne misli vodilje, kojih se valja pridržavati, a valja obavezno prihvatiti da u mnogim slučajevima postoje i uvjeti.
Kroz cijelu Bibliju, Bog je Bog koji ima „svoj“ udio u nečemu, ali je i „naš“ udio važan.
Kada mi učinimo svoj dio, onda i On izvrši svoj.

On je Bog ljubavi, Bog milosti, Bog sažaljenja; ali On nam daje i ograničenja jer svi trebamo pravila da bismo mogli djelovati

Bog kaže: „Ti uradi ovo, a ja ću uraditi ostalo!“ Ili nam kaže: „Ti uradi ovo, a ja ću uraditi ono!“
On je Bog ljubavi, Bog milosti, Bog sažaljenja; ali On nam daje i ograničenja jer svi trebamo pravila da bismo mogli djelovati!
Slično je s djecom. Ako odgojimo dijete bez ikakvih ograničenja, dobit ćemo neku vrstu „male divlje životinje“, zar ne?

Ako dopustimo djeci da jedu ono što ona žele, što će odabrati? Slatkiše, slatkiše i slatkiše – i to je vjerojatno sve! A onda bi do dana odrastanja ostala bez svih zuba. I ne bi bila zdrava; tijela im ne bi bila snažna. Zato kao roditelji moramo odgojiti djecu na ispravan način. Moramo biti sigurni da je hrana koju jedu dobra za njihova tijela, tako da ne budu slaba i boležljiva.

Ovako stoji u Malahiji: „A vama koji se mog Imena bojite, sunce pravednosti će granuti sa zdravljem u zrakama. Ići ćete slobodni, skačući od radosti kao telad koja je puštena na pašu.“ (Mal 3,20; parafrazirano)
Koji je uvjet u tom retku? Sve to vrijedi jedino za one „koji se boje njegova imena!“ To nije onaj strah koji đavao stavlja u nas. To je vrsta straha koju svi trebamo imati u svojim životima – strahopoštovanje prema Bogu! Ako želiš ozdravljenje svoga tijela, uvjet za to je, kako kaže Malahija u spomenutom retku (Mal 3,20), strah Gospodnji!

Biblija kaže: „Osloni se, vjeruj i pouzdaj se u Gospodina, svim svojim srcem i umom…“ (Izr 3,5; slobodan prijevod) Piše li: „Osloni se na Gospodina samo djelomično? Pouzdaj se u Gospodina nedjeljom, ali ne i u ponedjeljak i ostale dane?“ Ne, piše ovako:
„Osloni se, pouzdaj se, u Gospodina cijelim srcem i svim umom svojim i ne oslanjaj se na svoje mogućnosti razumijevanja.“ „Na svim svojim putovima, prepoznaj i priznaj Njega, i on će upravljat tvojim putevima i učiniti ravnima tvoje staze. Ne budi samo – mudar; poštuj Boga s najvećim poštovanjem i ostavi potpuno sve zle puteve i svako zlo.“ (Izr 3,5-7)

Ako želiš da ti živci ozdrave, pokori se navedenim uvjetima i vidjet ćeš što će se dogoditi! To je najbolja njega koju poznajem

Posljednji redak predočava uvjete, a osmi nam spominje plaću ili nagradu: „To će biti zdravlje tvojim živcima i tetivama, i moždini i podmazivanje tvojim kostima“. Učiti se pouzdanju, to je božanska medicina!
Ako želiš da ti živci ozdrave, pokori se navedenim uvjetima i vidjet ćeš što će se dogoditi! To je najbolja njega koju poznajem!
Posljednji dio toga retka svima nam govori veoma jasno, jer kaže neka potpuno ostavimo sve zle puteve i svako zlo. Ne samo djelomično, nego potpuno, i sve zle puteve!

U svijetu u kojem živimo opkoljeni smo iskušenjima svakoga dana svoga života. A što kaže Bog? Kaže neka se potpuno okrenemo od svakog zla!

U svijetu u kojem živimo opkoljeni smo iskušenjima svakoga dana svoga života. A što kaže Bog? Kaže neka se potpuno okrenemo od svakog zla!
Ne možeš živjeti (svjesno) u grijehu i očekivati Božje darove.

Ozdravljati bolesne; Autor: Charles i Frances Hunter; Izdavač: Figulus

Nastavak pročitaj u knjizi „Ozdravljati bolesne” autorâ Charlesa i Frances Hunter. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh