Osobni razvoj

ISKUSI PROMJENU

Vrijeme je da se probudiš Bog te može promijeniti odjedanput samo ako bez pridržaja kažeš DA vodstvu Duha Svetoga

Foto: Shutterstock

 

Duh je Sveti onaj koji tjera Isusa u pustinju. Marko upotrebljava neobično jaku riječ: Duh baci (natjera) – ekbàllei – Isusa u pustinju (usp. Mk 1, 12). On je potpuno u vlasti Duha. U poslušnosti prema Ocu Isus je primio Duha na krštenju i sada slijedi poticaje Duha bez kolebanja i dvojbe. I ti si primio Duha na svom krštenju. Jesi li u vlasti Duha? Može li te voditi kamo On hoće? Mariš li uopće za Njegovo vodstvo? Umjesto da si „odgovor” na poticaje Duha, sve što činiš ponajviše ima polazište i ishodište u tebi samom, u tvojoj vlastitoj volji?

Ustani sada, odmah, iziđi iz svoje učmalosti

Ali i ovo se može promijeniti. Možeš se naučiti biti poslušan nadahnućima Duha, možeš slijediti i odgovarati na Njegove poticaje. Preko tvoje poslušnosti Duh može preuzeti vlast nad tobom. Budući da je Isusova poslušnost bila potpuna i Duh je imao potpunu vlast nad Njim. Nemoj reći: „Kod mene ide malo ovako malo onako, takvog sam karaktera, ne mogu se promijeniti.” Bog te može promijeniti odjedanput samo ako bez pridržaja kažeš DA vodstvu Duha Svetoga. Toliko se vremena troši uzalud samo zato što najprije želiš promišljati i mudrovati. Ustani sada, odmah, iziđi iz svoje učmalosti! Duboko u tebi nalazi se glas koji te poziva na nešto novo. Budi budan i slušaj, budi poslušan i slijedi ga i odmah ćeš iskusiti promjenu. Bit ćeš izvučen iz samoga sebe i uvučen u beskonačna prostranstva Duha.

 

Wilfrid Stinissen

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh