Duhovnost

RIJEČ ZA TEBE

Vrijeme je da kreneš dalje

Vrijeme je da kreneš dalje

Foto: Shutterstock

 

»I nitko ne ulijeva novo vino u stare mješine. Inače će vino poderati mješine pa propade i vino i mješine. Nego – novo vino u nove mješine!« (Mk 2, 22)

Jesi li spreman za promjenu? Jesi li spreman uspeti se na novu životnu stepenicu, duhovnu, psihičku i emocionalnu? Isus nam govori da ne možemo krenuti dalje, ako razmišljamo o prošlosti.

To su tvoji „stari mjehovi“ kojih se moraš riješiti. Vrijeme je da kreneš dalje

Možda i ti često razmišljaš ovako: „To mi se neće dogoditi. Nikad neće doći moje vrijeme.“ Ili „Nikad neću ozdraviti. Vidio sam što piše u medicinskom izvješću…“ ili „Nikad se neću vjenčati. Već sam predugo sam/a.“ To su tvoji „stari mjehovi“ kojih se moraš riješiti. Vrijeme je da kreneš dalje. Što se dogodilo u prošlosti, ostaje ondje.

Sigurno si se puno puta razočarao, ustajao si i padao, ili stvari jednostavno nisu išle kako bi trebale. I to je u redu. Bog sve ima pod kontrolom. Vrijeme je da počneš drugačije gledati na svijet, drugačije razmišljati, da bi mogao primiti sve Božje blagoslove. Amen.

 

Molitva

Nebeski Oče, danas odlučujem ostaviti sve ono loše iza sebe – negativne misli, stare navike i sve ono što me udaljava od Tebe. Osnaži me svojim Duhom da mogu živjeti svoj život kako mi nalažeš.

Amen.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh