Osobni razvoj

ODLUKE ZA VJEČNOST

Vrijeme je da donesemo pravu odluku Za sve je nas apsolutno najbolje odmah se baciti na posao. Zaista, ništa ne možete izgubiti. Bog će vam pomoći i dati sve što vam je potrebno da izvršite svoju zadaću.

Foto: Shutterstock

 

Posij misao da bi požeo djelo.

Posij djelo da bi požeo naviku.

Posij naviku da bi požeo osobnost.

Posij osobnost da bi požeo svoju sudbinu.

 

Svakog trenutka, svakog sata, svakog dana, bili mi toga svjesni ili ne, htjeli mi to ili ne, u nama se stvaraju navike koje oblikuju našu osobnost i koje u konačnici određuju hoćemo li vječnost provesti u raju ili paklu. Kada završi naš zemaljski život i kada iz vremena prijeđemo u vječnost, bit će prekasno mijenjati odluke i ono što nas je dopalo.

Još uvijek imamo vremena odbaciti loše navike i usvojiti one dobre te, milošću Božjom, dati se oblikovati onime…

Sada je vrijeme da donesemo pravu odluku. Naš je život sličan svježe izlivenu betonu, koji je još vlažan i podatan da ga se oblikuje; još uvijek imamo vremena odbaciti loše navike i usvojiti one dobre te, milošću Božjom, dati se oblikovati onime što je dobro rastući u ljubavi prema Bogu i onome što je on stvorio. Jednom kada ovaj naš zemaljski život završi, a mnogima se to dogodi naglo i bez upozorenja, za to više neće biti prigode. Jednom kad se beton osuši i otvrdne, više ga se ne može oblikovati.

Za sve je nas apsolutno najbolje odmah se baciti na posao. Zaista, ništa ne možete izgubiti. Bog će vam pomoći i dati sve što vam je potrebno da izvršite svoju zadaću.

Razmislite o svojoj trenutnoj životnoj situaciji. Ako ste u stanju teškog grijeha, pokajite se i odvratite od svega za što znate da je nespojivo s kršćanskim svjetonazorom i što vas odvaja od Boga, koji vas ljubi. Ako ste mlaki u svojoj vjeri, tad se trebate zapaliti. Isus nas u Knjizi otkrivenja 3, 16 upozorava što će se dogoditi s onima koji nisu ni vrući ni hladni. Ako ste na dobrom putu i vidite da napredujete, ali još uvijek vidite da postoje područja vašeg života na kojima ste slabi i na kojima se još niste oblikovali prema Božjoj namisli, sada krenite ispravljati ono što ne valja. Gospodin spremno čeka da vam pruži svoju milost. Zamolite ga za to.

 

 

Iz knjige „Putokaz za nebo” autora Randya Haina.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 81 umjesto 90 kuna možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh