Duhovnost

JOYCE MEYER

VRIJEME ČEKANJA Zašto nam Bog daje snove i nadu za neke stvari, ali nam ne otkriva kada će to biti? Iako je frustrirajuće, neznanje o tome kada će se to dogoditi drži nas u iščekivanju...

VRIJEME ČEKANJA Zašto nam Bog daje snove i nadu za neke stvari u životu, ali nam ne otkriva kada će to biti?

Foto: Shutterstock


 

„Kad je faraon dopustio da narod ode, Bog ih nije poveo prema filistejskoj zemlji, iako je onuda bilo najbliže. Bog je, naime, rekao: ‘Mogao bi se narod predomisliti i vratiti u Egipat kad vidi ratovanje.’ Stoga Bog povede narod zaobilaznim putem, kroz pustinju prema Crvenome moru.“ (Izl 13, 17-18a)

Iako je frustrirajuće, neznanje o tome kada će se to dogoditi drži nas u iščekivanju

Bog nam daje nade i snove za neke određene stvari u našem životu, ali nam ne dozvoli uvijek vidjeti točno vrijeme ispunjenja Njegova plana. Iako je frustrirajuće, neznanje o tome kada će se to dogoditi drži nas u iščekivanju. Kad prihvatimo Njegovo vrijeme, možemo naučiti živjeti u nadi i uživati u životu dok Bog radi na našim problemima.

U Izlasku 13, 17-18 nam govori da je Bog vodio svoj narod dužim i zaobilaznim putem u Obećanu zemlju jer je znao da još uvijek nisu spremni ući u nju. Morali su proći „trening“, a morali su proći i kroz mnoge teške i izazovne situacije. U tom procesu, Bog ih nikada nije iznevjerio i pokazao im je ono što je želio od njih.

Isto se događa i u našim životima. Božje vrijeme „treninga“ jednostavno zahtijeva od nas da radimo ono što nam On kaže i kad nam to kaže, bez puno pitanja i pokušavanja da sve razumijemo. Bez obzira koliko dugo to trajalo, uvijek trebamo pouzdano znati da je bolje prihvatiti Njegovo vrijeme.

 

Molitva:

Bože, prihvaćam Tvoje vrijeme. Možda ne razumijem uvijek, ali znam da su Tvoji putovi savršeni i u potpunosti Ti vjerujem.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh