Poučne priče

ŠTO BI TI UČINIO?

Vrijedi li za Isusa Krista dobiti metak Zamisli da se i ti nalaziš među prisutnima u ovom događaju. Bi li pobjegao ili ostao na misi?

Vrijedi li za Isusa Krista dobiti metak

Foto: Shutterstock


 

Jutro je, u crkvi se održava misa. Dvije tisuće osoba iznenađeno gleda u dva pristigla ’gosta’: obojica su od glave do pete u crnom, naoružani su automatskim puškama. Jedan od njih odjednom vikne: „Svi koji misle da za Isusa Krista vrijedi dobiti metak, neka ostanu sjediti!”

Zbor je odmah odjurio. Kidnuli su i neki od vodećih osoba. Otišla je i većina prisutnih. Od dvije tisuće vjernika ostalo je njih tek dvadesetak.

Jedan od te dvojice naoružanih pogledom je zaokružio po crkvi, zatim je pogledao svećenika i rekao: „Dobro je, oče, oslobodio sam te dvoličnih… Možeš nastaviti s misom. Ugodan dan!”

Onda su se dvojica nepoznatih okrenula i nestala.

*

Ova je poruka preduboka da se ne bismo zamislili. Prelako odbacujemo Boga, a potom Ga pitamo zašto je svijet ovakav. Smiješno je koliko vjerujemo novinama. Smiješno je kako bismo svi htjeli u Raj, a da uopće ne vjerujemo, govorimo ili djelujemo prema učenju Biblije. Smiješno je kako govorimo „Vjerujem u Boga…”, a idemo putem grijeha (lažemo, psujemo, ne razmišljamo o Bogu, osim možda nedjeljom, gledamo nemoralne filmove…).

Smiješno je koliko gluposti šaljemo e-mailom, preko društvenih mreža, gluposti koje haraju svuda kao vatra. A kad dobijemo nešto vezano za vjeru, dvaput razmislimo hoćemo li to podijeliti na Fejsu… Smiješno je koliko svakodnevno, u školi i na poslu, čujemo i vidimo nasilja, nemorala, prijevare, masnih viceva, ogovaranja – a ni riječi o Isusu i njegovim djelima. Zaista je smiješno kako se neki zanesu slušajući propovijed, dok u svakodnevnici nitko ni ne zna da su vjernici jer rade i govore ono što i svi ostali.

Nije li nas sram? Obratimo se dok još ima vremena!

Nepoznati autor

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 95
  •  
  •  
  •  

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh